Gå til sidens hovedinnhold

KBK selger Sondre Sørli til Bodø/Glimt

Kristiansunderen klar for å spille i Champions League.

Klokka 12.30 tirsdag slapp Kristiansund Ballklubb det som kanskje er vinterens mest overraskende overgang i norsk fotball.

– KBK og Bodø Glimt er enige om en overgang for Sondre Sørli, nå gjenstår kun spillerens personlige betingelser og medisinske test, skriver KBK i en pressemelding.

Nordmørsklubben har i vinter ikke hatt noe ønske å selge sin kantspiller, men da Bodø/Glimt kom på banen, og 25-åringen selv ble fristet av å spille Champions-League-kvalifisering med nordlendingene, begynte ballen å rulle.

– Det har vært en prosess som har pågått over noe tid, sier KBKs daglige leder Kjetil Thorsen.

Han sier videre at det også jobbes med å hente inn en erstatter for Sørli på høyrekanten, men at dette per i dag ikke er klart.

Sondre Sørli hadde kontrakt med KBK ut sesongen 2022. Bodø/Glimt har garantert betalt et millionbeløp for å sikre seg 25-åringen, men verken Kristiansund eller Bodø/Glimt ønsker å si noe om overgangssummen.

Lover videre satsing

KBK skriver videre i pressemeldingen:

«For KBK er det selvsagt vemodig å miste en lokal bauta og en fantastisk person. For oss har man måtte vurdere dette i forhold til sport, økonomi og ikke minst med hensyn til Sondre selv.

Sportslig sett ser vi selvsagt utfordringer med å miste spilleren, økonomisk sett er dette et særdeles viktig bidrag, men hensynet til spillerens ønske har vært viktigst i våre vurderinger.

Etter at Bodø/Glimt først tok kontakt, har spilleren uttrykt et sterkt ønske om å få prøve nye utfordringer.

Sondre er en lokal spiller som har vært lojal og som i tillegg har personlige egenskaper man bare må elske.

Vi kan trygt love alle våre supportere at klubben fortsatt har store ambisjoner, de største øyeblikkene med KBK har vi fortsatt ikke opplevd.

Vi håper på forståelse for at klubben i størst mulig grad har fulgt en lokal spillers ønske og drømmer om nye eventyr.

Sondre er opprinnelig «Enga-gutt» gledelig er det også at Clausenengen FK får en betydelig andel av overgangssummen som en konsekvens av samarbeidsavtalen KBK har med klubbene i Kristiansund.

Neste gang er det en spiller fra KFK, Nordlandet, Dahle eller Frei FK som får muligheten, dette er viktig også for at klubbene skal kunne drive et godt utviklingsarbeid til beste for nordmørsfotballen på sikt».

Sørli takker fansen

I pressemeldingen er det også vedlagt en kommentar fra Sørli selv:

«Etter ti fantastiske år i KBK-drakta, er det vemodig å forlate klubben. KBK vil alltid ha en stor plass i mitt hjerte. Her har jeg skapt utallige gode minner og knyttet vennskap som kommer til å vare livet ut. Jeg føler meg stolt over å ha vært en del av denne fantastiske klubben.

Jeg vil takke KBK for at de gir meg denne muligheten, det er noe jeg setter stor pris på. Dette hadde ikke vært mulig om det ikke hadde vært for ALLE de fantastiske menneskene i og rundt klubben.

Jeg må takke alle i trenerapparatet, og spesielt Christian Michelsen, som har hatt trua på meg hele veien. Jeg vil takke ledelsen, alle lagkameratene, støtteapparatet, frivillige og ikke minst de fantastiske supporterne i KBK som har stått bak meg og heiet meg fram hele veien. Dere er av uvurderlig betydning for meg. Kan ikke få takket dere nok.

Etter en herlig reise og ti magiske sesonger her i Kristiansund, føler jeg at jeg trenger å prøve noe nytt. Da Bodø/Glimt kom på banen, så var dette en mulighet jeg ville gripe. Det blir spennende å ta fatt på nye utfordringer, ta nye steg som fotballspiller og som person».

Kommentarer til denne saken