Kattehotellet på Søbstadhaugen i Averøy, et skikkelig steinkast fra helleristningene ved fjorden, tilbyr egne rom som ifølge eierne er behagelige suiter med egen dør og privat vindu med flott utsikt.

– Om ønskelig kan kattene kose seg sammen i Snutestua, ei fellesstue med klatretårn, klatrebrett og andre kvalitetsting som katter liker, forteller hotellvertinne Anne Kathrine Holthe begeistret.

Amerikahuset

Vi sitter på kjøkkenet i kattehotellet som holder til i den ene halvparten av det store bolighuset som også kalles Amerikahuset. Det ble bygd av Thea Søbstad (1899–1979) på 60-tallet. Hun kom da tilbake til Norge etter å ha jobbet i USA i mange år.

– Det gamle huset på småbruket ble revet og det ble satt opp et nytt, stort hus med saktevoksende treverk fra Gudbrandsdalen. Lokale kilder sier hun jobbet i mange år som guvernante i Washington. Hun skal ha vært guvernante hos Roosevelt sin svigerinne, forteller Holthe.

– Thea bodde i Amerikahuset sammen med sine søsken. Og vi er ganske sikker på at hun hadde minst en koselig katt i huset, legger hun til og klør husets egen kjæledegge, sytten år gamle Lidl, bak øret.

Fascinert

– Katter er veldig bedårende, sjarmerende og fantastiske skapninger, og den litt skeptiske og egenrådige pusen strekker seg lekker ut på bordet. Et av verdens mest populære familiedyr vet å sette pris på matmor.

Mannen ved hennes side, Stig Øiestad, synes også at katter er fascinerende skapninger, men sier at det er Anne Kath som har funnet på dette med kattehotell.

– Jeg hadde hund som liten, Lidl er nok den første katta jeg har blitt kjent med, ler Øiestad.

Realitet

De to kjøpte Amerikahuset i 2005. Begge jobber i Kristiansund, han i Skatteetaten, hun i kommunen. De deler husvære med huskatten Lidl og to undulater. Utomhus holder sju utegående sauer kulturlandskapet i hevd.

– Ideen om et kattehotell har jeg syslet med en stund. Da den siste leietakeren flyttet ut før jul, ble det en realitet. Vi fikk to katter da vi flyttet hit på Søbstadhaugen. Det må nesten være en katt her, sier Anne Kath.

– Vi hadde også katt på Sunndalsøra, hvor jeg traff Stig i 1993. Han klagde over at katta ikke likte ham, ler Anne Kath.

Luksuskonsept

Villa Feriekatta er unikt på våre kanter. Her må ikke pusen sove i bur. Egne spesialdesignede soverom med ting og tang som katter liker, står klare til å ta imot gjester. Fellesrommet Snutestua er et utvidet tilbud for gjester som ønsker mer luksus og bedre plass.

– Dette er et luksuskonsept, bedyrer Anne Kasth.

Tre rom er klargjort til åpningen i vinterferien. Ytterligere tre rom kan veldig enkelt klargjøres. Alle opphold må bestilles på forhånd. Kattehotellet er registrert hos Mattilsynet (tilsynsmyndighet) og alle krav i regelverket vil bli overholdt.

– Vi tilbyr en høy standard på oppholdet, sier de to voksne kattepasserne som har solid erfaring med kattehold.

Hvis du ønsker å bestille et flott rom til feriekatta di og bli bedre kjent med dette sjarmerende kattehotellet, så send en mail til: [email protected]


Overkommelig

Vi kan ikke forlate kattehotellet uten å spørre om pris.

– Vi har sett litt på hva andre tar for ett døgn. Den ligger på 250 kroner i bur per døgn. Vi tar samme beløp for en suite per overnatting. Kommer gjesten uten mat, koster det 300 kroner, opplyser spent hotelleierne.

Husk følgende før dere drar til kattehotellet på Søbstadhaugen: Vaksinering, favorittmat og eventuelt kattesand. Kanskje en ting eller et pledd med hjemmeduft?