Det skriver Eurosport.

– Det er veldig stort. Det er veldig hyggelig å få en pris som betyr mye. At folk synes jeg står opp for andre og er et godt menneske, det tar jeg med meg, sa Amahl Pellegrino etter at han mottok prisen.

Juryen som har valgt ut de nominerte og kåret vinnerne er: Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim, Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud, Erik Solér, sportssjef i NTF, VG-journalist Knut Espen Svegaarden, og Pål Arne «Paco» Johansen, landslagssjef for Norge G18/G19.

Les juryens begrunnelse her:

Årets forbilde har i denne uvanlige Eliteserie-sesongen levert sin beste fotball i karrieren. Ekstra imponerende er det at det skjer i en sesong der han også opplevde å bli rasehetset fra tribunen.

Der noen ville skjøvet det under teppet tok i stedet vinneren av årets forbilde til motmæle, og sto opp for verdier som sparket i gang #stopp - fotballens tydelige oppgjør mot rasisme og annen form for diskriminering.

Mens han på én side kjempet om toppscorertittelen på banen, ble han på den andre et forbilde for barn og unge som opplever hets eller kommer fra familier med begrensede midler, og som drømmer om å bli fotballspillere.

Vi gratulerer med en strålende sesong – både på og utenfor banen. Årets forbilde i Eliteserien er Amahl Pellegrino.

Les også

Amahl kjemper flere kamper: – Jeg har en datter som skal leve i denne verdenen. Derfor står jeg i det