Karantene? Isolat? Bruk Digitalt Museum!

Av
DEL

MeningerHar du plutselig fått mye fritid og har lest gjennom bokstabelen og sett ut alle TV-seriene? Da har museet et supertilbud til deg; hjemmefra, fra din egen PC, googler du Digitaltmuseum, gjerne i ett ord. Da får du opp et felt der du kan søke etter gamle foto eller bilder av museumsgjenstander, fra hele landet. Du kan for eksempel velge å skrive din hjemkommune eller hyttekommune, og kan videre legge til et stikkord som rattkjelke, klippfisk, såpe, skip eller fotball. Du kan også søke etter personer, adresser, hendelser, fenomener – til og med bilmodeller og båtnavn.

Det er titusener av bilder å finne fra ditt nærområde. Aldeles gratis! Men husk at dette er museum, så bildene er noen generasjoner gamle, og arkivet går tilbake til 1870-åra. Personlig har jeg hatt gleden av å legge inn bildetekster på Digitaltmuseum i riktig mange år, og ønsker meg flere lesere. Og vi vil gjerne ha kommentarer! Under bildene er det et felt der du kan komme med tilleggsinformasjon og rettelser. Bruker-kommentarer er målet på om tjenesten når ut til noen. Kommentaren din blir automatisk sendt til det museet som eier bildet eller gjenstanden.

Bildene ligger der til fri bruk, men fortell hvor du har funnet det – hvilket museum som har publisert det, hvis du vil dele det videre. Det er godt fotovett.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags