– Kanskje røk regjeringsmakta på Stortinget i dag

De gamle Arbeiderpartibastionene på Nordmøre kommer ikke så lett til å glemme denne dagen, mener nestleder i Kristiansund Arbeiderparti, Arne Grødahl. På bildet sammen med partileder Jonas Gahr Støre og leder i lokalpartiet, Berit Tønnesen.

De gamle Arbeiderpartibastionene på Nordmøre kommer ikke så lett til å glemme denne dagen, mener nestleder i Kristiansund Arbeiderparti, Arne Grødahl. På bildet sammen med partileder Jonas Gahr Støre og leder i lokalpartiet, Berit Tønnesen.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Martin Kolberg til faglige tillitsvalgte etter valgnederlaget for fire år siden:

– Vi må bli enda flinkere til å bruke de lyttepostene, som dere, som vi har ute. Vi må klare å omsette de sakene som folk kjenner på og som de er opptatt av.

– Vi må ha et tydeligere politisk prosjekt, sa han.

I dag fikk vi beviset på at dette er enklere å ytre i en evaluering enn å følge opp med praktisk politikk. Dette til tross for møter og kontakt over lengre tid. Med spesielt mye kontakt nå under innspurten til dagens stortingsbehandling hvor Arbeiderpartiet feilet fatalt.

Istedenfor å lytte til de utallige henvendelsene de har fått fra den berørte befolkningen, istedenfor å lytte til de 100 000 medlemmene av Bunadsgeriljaen, istedenfor å lytte til et samlet politisk Nordmøre, istedenfor å lytte til et historisk samlet Møre og Romsdal Arbeiderparti og istedenfor å lytte til ordførere og folkevalgte i eget parti, velger man å komme med faglige og økonomiske argument som er mistenkelig lik hva helsebyråkratene i helseforetaket argumenterer med. Et helseforetak som har null tillit etter det famøse styremøtet i Ålesund hvor det ble manipulert med informasjon og tall. Hvor det ble avdekket med den som var skyldig i å forlede styret og alle som fulgte med ble belønnet med ny jobb, en belønning for innsatsen. Det var den gangen vi ble kjent med blodårene til vår ordfører. At de neste som ganske sikkert utfordret blodårene til vår ellers sindige ordfører ble ledelsen i eget parti, var utrolig skuffende.

Og det blir ikke glemt i de gamle Arbeiderpartibastionene på Nordmøre. Det blir heller ikke glemt av alle de rundt om i hele landet som fulgte saken etter at Bunadsgeriljaen så effektivt har satt fokus på saken.

Vi lokalt har forsøkt å banke inn de politiske konsekvensene dette ville få for Arbeiderpartiet. Ikke bare lokalt i Møre og Romsdal hvor det ganske sikkert ryker et mandat. Men også nasjonalt. Da kraften i opprøret mot sentralisering av helsevesenet har spredd seg over hele landet. Selv i Oslo, hvor striden rundt Ullevål universitetssykehus har skapt splid og sørget for mindre tillit på et saksområde Arbeiderpartiet har hatt størst tillit av alle parti.

Det er slik som en skrev på sosiale medier: Selv Arbeiderpartiet blir dømt for hva de gjør. Ikke hva de sier.

Kanskje røk regjeringsmakta i dagens møte på Stortinget. Arbeiderpartiet rotet seg også bort det siste året før stortingsvalget for fire år siden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken