Gå til sidens hovedinnhold

Kan schizofreni kureres?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja, uten tvil mener undertegnede som vet en god del om denne sinnslidelsen. Men hvordan oppstår sykdommen? Der strides de lærde. De fleste forskere og leger er helt enige om at det er arv og miljø som er avgjørende. Min klare oppfatning er at det genetiske er mye mer viktig enn miljøets påvirkning. Når det er sagt så vet jeg om mange mennesker som lever ute i samfunnet med gode jobber. I tillegg så har legevitenskapen kommet så langt at vi i dag har gode medisiner. Medisinene gjør deg ikke helt frisk, men lindrer og bremser sykdommen. Kanskje vil det med tiden komme så gode medisiner at vi nærmest kan få bukt med denne sinnslidelsen.

En av mine favorittfilmer er «Et vakkert sinn» med Russel Crowe og Jennifer Connely. Der kommer det tydelig fram at hovedrolleinnehaveren ikke klarer å skille mellom hva som er fantasi og hva som er virkelighet. Dette gjorde et enormt inntrykk på meg. Jeg har sikkert sett filmen 10 ganger.

Avslutningsvis håper jeg at legevitenskapen går fremover og at vi med tid og stunder kan løse schizofreni-gåten en gang for alle.

Kommentarer til denne saken