Gå til sidens hovedinnhold

– Kan man velge, er det en opplagt fordel om kvinnene overtar rattet

Forsikringsselskap forventer mange trafikkulykker de nærmeste dagene.

– Det er allerede kødannelser ut av mange byer, og vi har registrert en god del ulykker allerede, sier Torbjørn Brandeggen i forsikringsselskapet Tryg i en pressemelding.

Bare den første helga av fellesferien i fjor ble det meldt inn over 2600 bilskader til en erstatningsverdi på over 48 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge for hele forsikringsbransjen.

Brandeggen, som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, sier at med pandemi og norgesferie forventer selskapet mye trafikk på veiene i fellesferien, og trolig noe flere ulykker enn i et normalår.

Krasjet for 137 millioner første uka

Det er første uka i fellesferien som er verst i antall ulykker, viser tall for juli i fjor. Da ble det ifølge forsikringsselskapet meldt inn nær 7.000 trafikkulykker til en kostnad på over 137 millioner kroner. Deretter synker ulykkestallene for resten av fellesferien.

– Det er overraskende mange bulkeskader i juli, småkollisjoner på parkeringsplasser og kjøpesentre. Bare i juli i fjor var det over 5.000 påkjørsler på parkert kjøretøy, og 3.500 ryggeulykker. De aller fleste skjer i forbindelse med parkering på handlesteder, og er selvfølgelig kjedelig for de som blir rammet. Totalt ble det meldt inn vel 30.000 bilskader til forsikringsbransjen for hele juli i fjor, til en kostnad av over 618 millioner kroner, sier Brandeggen i pressemeldingen.

– La kvinnene overta rattet

Ser man på ulykkesstatistikken er det menn i alle aldre som dominerer bak rattet, ifølge pressemeldingen.

– For juli i fjor var det mer enn tre ganger så mange mannlige sjåfører som var innblandet i ulykker, som kvinner. Kan man velge er det en opplagt fordel om kvinnene overtar rattet. De er mindre ivrig på gasspedalen, kjører som oftest mykere, og er mer påpasselig med å lese trafikken riktig, sier Brandeggen som oppfordrer de som blir innblandet i en trafikkulykke å ta mobilbilder av ulykkesstedet og skadene.

Kommentarer til denne saken