Gå til sidens hovedinnhold

Kan kommunen kjøpe sykehusbygget – og leie ut til Aleris eller Volvat?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg tror det vil være fornuftig dersom Kristiansund kommune kjøper sykehusbygget etter at virksomheten er flyttet til Hjelset. Når sykehuset er kjøpt, står kommunen fritt til å gjøre hva de vil gjøre med bygningsmassen.

Helse Aleris og Volvat har offentlige avtaler (Helse Midt ) på en rekke medisinske områder. Ordningen «fritt behandlingsvalg» gir deg retten til selv å velge behandlingssted for alle planlagte undersøkelser og behandlinger.

Når kommunen har kjøpt bygningen, kan de leie det ut til ulike bedrifter innen helse. Aleris Helse har f. eks. alle funksjoner et sykehus innehar. Kirurgi, gynekologer, hjertespesialister, urologer og allmennleger.

I tillegg kan jo f eks tannleger, kiropraktorer og fysioterapeuter leie lokaler.

Forslag:

* Kristiansund kommune kjøper bygningen og inngår en driftsavtale med et selskap som tar seg av utleie og vedlikehold etc.

* Kristiansund kommune som eier av bygningen og driftsselskapet (f. eks. Zikogruppen eller FG eiendom) leier ut til ulike bedrifter innen helse - til en pris som gjør det attraktivt å etablere seg i Kristiansund/og ved sykehuset.

* Kristiansund sykehus har en Norges beste ortopediske avdelinger. Tenk tanken om Helse Aleris ansetter disse ortopedene slik at de kan forbli i Kristiansund. Fritt sykehusvalg gjør at personer i hele Norge kan velge hvor de vil opereres. Det vil spre seg raskt at Kristiansund har en av Norges beste ortopediske avdelinger.

* Kan deler av bygningsmassen gjøres om til pasienthotell?

Dette kan bli noe annet enn et lite distriktsmedisinsk senter. Dette har et potensiale til å bli et fullverdig og landsdekkende sykehus.

Jeg vet ikke om dette kan gjennomføres, men jeg mener det er verdt å finne ut hva som er mulig. Dersom Aleris får en svært gunstig leieavtale med kommunen, kan de være «spydspissen». Når de viser at de har troen på et slikt prosjekt, tror jeg at andre selskaper innen helse også vil ha et ønske om å etablere seg i lokalene.

Får man dette til, vil Kristiansund kommune beholde svært mange arbeidsplasser som ellers vil gå tapt til Molde, de vil beholde skatteinntekter, det vil være en stor fordel for bedrifter som leverer varer og tjenester til sykehuset i dag.

Dersom Kristiansund kommune klarer å beholde fødeavdelingen også etter at det nye fellessykehuset står ferdig, kan man ane konturene av noe stort.

Slik jeg har forstått det, skal tomten til gamle Molde Sykehus legges ut for salg. I så fall bør vel også Kristiansund sykehus også kunne legges ut for salg?

Dersom noen i byen synes det er verdt å vurdere forslaget/ planene, bidrar jeg gjerne.

Les også

Dette skjer med Sykehusapoteket

Les også

Har tatt en «pust i bakken» etter at prosjektlederen sluttet. Slik blir tiden framover for DMS-prosjektet i Kristiansund

Kommentarer til denne saken