Gå til sidens hovedinnhold

Kampen om det ufødte liv

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Debatten om det ufødte liv tilspisser seg. Det skrives og debatteres om kvinners rettigheter. Kvinnen skal bestemme over sin egen kropp og abortnemdene skal fjernes. Dette er ikke et kvinnespørsmål alene. Livet starter ved unnfangelsen, hvis ikke hadde fosteret ikke utviklet seg og vokst. Alt liv vokser. Derfor har det livets rett. Alle burde stått opp for det ufødte liv og gitt det rettsvern.

Partiene på venstresiden konkurrerer nå med hverandre i spørsmål om hvor sent i svangerskapet de skal sette grensen for abort. AP går for uke 18 og SV for uke 22. Dette er hjerteskjærende. Jeg er opprørt over vedtaket. Hvem snakker om barnets rettigheter?

Rettsvernet økes gradvis fram til barnet er levedyktig. Flere partier ønsker nå å svekke dette vernet. Men med AP og SV kan dette vernet bli helt borte. Hvorfor vil venstresiden ikke ta vare på rettsvernet for det ufødte liv?

Med medisinsk utvikling og dyktig helsepersonell kan en i dag redde barn helt ned i 23 uker ved en prematur fødsel. Det er grusomt at noen dager tidligere skal en sette i gang en abort uten rettsvern for fosteret.

Les også

KrF lar seg ikke true til taushet om det aller viktigste

Les også

Det nytter ikke for KrF

Selv om abort kan virke som en utvei for kvinner som står i en krevende situasjon, er ikke dette en god løsning. I alle fall ikke å øke grensen. Jeg gråter inni meg ved tanken på et samfunn som vil gå bort fra rettsvernet til et ufødt liv.

Krf står på de svakes side og vil verne om livet, kjempe mot sorteringssamfunnet, verne om menneskeverdet og ta vare på rettsvernet for det ufødte liv.

(Innlegget er redigert. red)

Kommentarer til denne saken