Gå til sidens hovedinnhold

Kamelsluking og skolepolitikere uten handlekraft

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Et stort flertall av politikerne i Utdanningsutvalget sa nei til å gjenopprette linjene som ble lagt ned under budsjettbehandlingen i desember. Dette på tross av at det i slutten av februar ble kjent at fylkeskommunen gikk med tidenes overskudd på kr. 313,5 millioner. For kort tid til å gjøre om vedtaket, ble det hevdet. Det er 5 måneder til skolene skal starte opp. Lærerne er der, lokalene er der, men viljen mangler åpenbart.

SV representanten Anders Lindbeck skriver i et leserbrev 13. mars. Sitat: «Når regnskapet for 2019 viser et overskudd på 313 millioner har vi nå muligheten til å reversere en del av kuttene» sitat slutt.

Til tross for dette utsagnet var han ikke villig til å reversere et eneste kutt når Utdanningsutvalget behandlet denne saken 19. mars.

Senterpartipolitiker og ordfører i Hustadvika, Tove Henøen , som stemte mot flertallskonstellasjonens kuttbudsjett i fylkestinget, viste heller ikke vilje til å rette opp fadesen fra i desember. Dette til tross for at hun uttalte til NRK 28. februar, sitat:

«Fylkesleiar i Senterpartiet, Tove Henøen, meiner overskotet i fylkeskommunen må føre til at fleire av skuletilboda som er vedtatt å leggje ned, no likevel bør kunne bli bevart. Henøen seier dei må vise måtehald, men at nokre av utdanningstilboda må kunne bergast. Det er forventningar no at ein redusere nokre av skulekutta, seier senterpartipolitikaren» sitat slutt.

Det ser ut for at flertallskonstellasjonen bestående av Ap, SP, SV, KrF, V har klart å kneble budsjettutbryteren Henøen.

På toppen av alt går fylkessekretæren i Senterpartiet ut i et leserbrev 20. mars og kommer der med direkte løgn om at Senterpartiet berget linjer som ville bli nedlagt på grunn av få søkere. Dette er direkte usant da utdanningsadministrasjoner alt hadde gitt grønt lys for disse linjene. Dette er et forsøk på å rosemale situasjonen og føre folket direkte bak lyset.

Forslaget fra FrP som kun fikk støtte fra Rødt gikk ut på å reversere linjekutta og forlenge søknadsfristen.

Jeg forstår godt at Utdanningsforbundet og Lektorlaget ser rødt.
En ting er sikkert, siste ord er ikke sagt i denne saken.

Kommentarer til denne saken