Sett opp mot det store volumet av flasker i markedet er omfanget svært begrenset. Selskapet velger likevel å tilbakekalle produkter som leveres på de aktuelle flaskene som et føre var-tiltak.

Dette melder Ringnes i en pressemelding lørdag ettermiddag.

– Av hensyn til sikkerheten til våre forbrukere har vi ikke noe annet valg enn å tilbakekalle produktene som er tappet på denne flasketypen, sier kvalitetssjef i Ringnes, Olaug Flakne.

Produktene dette gjelder er Dahls Julebrus, Dahls julebrus Lett, Hamar & Lillehammer julebrus, Hamar & Lillehammer julebrus Lett, Mozell Eplemost og Tou Eplemost.

Ringnes har mottatt 13 reklamasjoner av totalt 13 millioner produserte flasker. Skadene på flaskene er synlig etter åpning.

– Forbrukere skal derfor ikke være bekymret for at de kan ha drukket av en skadet flaske uten at dette er oppdaget, sier Flakne som understreker at Ringnes er i tett dialog med flaskeleverandøren for å avdekke mulige årsaker.

– Å måtte trekke tilbake våre folkekjære julebrusprodukter under to uker før julaften er selvfølgelig trist og noe vi beklager på det sterkeste. Men viktigere enn alt annet er sikkerheten til forbrukerne. , sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

–Det gode er at det fortsatt er mulig å få tak i julebrusfavoritten i plastflasker, fortsetter Bruusgaard.

Ringnes roser butikker og serveringssteder for det gode samarbeidet med å sikre en trygg tilbaketrekking av de aktuelle produktene.

–Forbrukere som returnerer uåpnede flasker til utsalgssted vil få refundert pengene, avslutter Bruusgaard.