TK sprer juleglede – igjen

Tradisjonsbærer: Nyhetsredaktør Henning Betten har julestjernene klare når november er i ferd med å bli desember. Han vil gjerne ha din hjelp til å finne de rette mottakerne.

Tradisjonsbærer: Nyhetsredaktør Henning Betten har julestjernene klare når november er i ferd med å bli desember. Han vil gjerne ha din hjelp til å finne de rette mottakerne.

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen jul uten at Tidens Krav hedrer nordmøringer med julestjerner. Men vi er avhengige av din hjelp!

DEL

Jul og advent er en tid for tradisjoner. I Tidens Krav har vi i årtier rundet av året med å gi en liten oppmerksomhet til personer rundt om på Nordmøre som leserne våre mener har gjort en ekstra innsats.

Selv om vi de siste årene har fått ny redaksjonell ledelse, står julestjerneutdelingen fast. Og skulle noen av redaktørene begynne å rasle med sablene, lover jeg opprør fra oss gammelkara: TK skal fortsatt spre glede på Nordmøre i en kald og mørk førjulstid!

Tips oss på epost: redaksjonen@tk.no.

Trenger din hjelp

1. desember deler vi ut vår første julestjerne. Vi følger opp med én ny stjerne hver avisdag fram til jul, i tillegg til en ekstra på julaften, som i år er på søndag. For at vi skal kunne hedre de rette, er vi avhengige av din hjelp.

Send ditt forslag på mail til redaksjonen@tk.no, merk meldingen «julestjerne» og gi oss en (kort) begrunnelse på hvorfor du mener din kandidat fortjener en oppmerksomhet.

Her kan du lese om dem som fikk julestjerne i fjor:

Sporadisk i starten

Det er vanskelig å tidfeste når Tidens Krav først begynte med å dele ut blomster før jul. Selv en veteran som Ole Kr. Stokke, mangeårig journalist og redaktør i TK, er usikker.

– Jeg mener vi startet på slutten av 60-tallet. Men det var kanskje mer sporadisk de første årene. Og vi var veldig nøye på at det kun skulle være frivillige og ildsjeler som ble hedret, sa Stokke for noen år siden.

Han kunne også gi forklaringen på hvorfor det etter hvert ble julestjerner som ble delt ut – og ikke julegleder, slik som de første årene.

– Julegleden er mer krevende å holde ved like. Det var bakgrunnen for at vi skiftet blomst, sa Stokke.

Artikkeltags