- Han er selve limet i skolen

Godt likt: Gunnar Leren har jobbet i 40 år på Rensvik skole. Både elever og lærere setter stor pris på den musikalske inspektøren.

Godt likt: Gunnar Leren har jobbet i 40 år på Rensvik skole. Både elever og lærere setter stor pris på den musikalske inspektøren.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gunnar Leren (64) har jobbet på Rensvik skole i 40 år. Han startet som lærer, de siste 10–15 årene har han vært inspektør. Hvor lenge han kommer til å holde det gående, vet han ikke riktig. Men det som er helt sikkert, er at han er knakende godt likt, både av elever og lærere.

– Han er selve limet i skolen, og har vært det i tiårsvis. Han er en meget engasjert mann og elsker kreativitet, spesielt musikalsk. Har er med å bidra stort i den musikalske verden på skolen. Rensvik er på kartet blant annet ved julekonserten nå 17. desember i Frei kirke. I tillegg skriver Gunnar fine sanger. Gunnar fortjener å få en julestjerne, var det en av TKs lesere som tipset oss om.

Leren selv ble både overrasket og glad da TK onsdag kveld tok turen hjem til ham.

– Det er hyggelig å høre at man har noe å bidra med, selv om en nærmer seg pensjonistalder, smiler kristiansunderen.

– Dette setter jeg stor pris på. Nå ble jeg ordentlig glad, sier han.

Leren forteller om et godt miljø på skolen på Rensvik.

– Det er ikke vanskelig å være positiv på jobb når man har en slik arbeidsplass. Vi har fantastiske elever og lærere, sier inspektøren som er svært opptatt av musikk.

Han spiller keyboard og piano, og har skrevet et drøss sanger med både tekst og melodi til.

– Jeg er ingen musiker. Men jeg har laget sanger som mange ganger har blitt framført, ofte med suksess, sier han.

Når Egges mannskor i helga holder konsert, kommer de trolig til å synge én av Lerens sanger, nemlig «Christmas in Ireland».

– Det er en av de sangene jeg har skrevet jeg er aller mest fornøyd med, sier Leren.

64-åringen røper at han har planer om å gi ut en jule-CD, kanskje allerede til neste år.

– Vi får se når det blir, det kommer litt an på hvor lenge jeg blir værende på skolen. Men jeg har lyst å samle lokale artister og gi ut en plate hvor inntektene går til et veldedig formål i Kristiansund, sier Gunnar Leren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken