Silvia fikk spesiell julehilsen

Mats Tetlie (fra venstre), Silvia Jakobsen, Lene Flagestad og Astrid Hjelmaas kunne vise fram den generøse julehilsenen.

Mats Tetlie (fra venstre), Silvia Jakobsen, Lene Flagestad og Astrid Hjelmaas kunne vise fram den generøse julehilsenen.

Artikkelen er over 6 år gammel

Sykepleier Silvia Jakobsen fikk en hilsen av de sjeldne da hun jobbet i mottakelsen i Kristiansund sykehus julaften.

DEL

Kristiansundsfødte Anja Cecilie Solvik ønsket å gjøre julen litt lysere for sykepleierne som jobber gjennom høytiden. Den Asker-baserte kunstneren ville hylle nettopp sykepleierne fordi de tar vare på mennesker, og skaper omsorg og trygghet.

Sykepleierne i Kristiansund fikk muligheten til å nominere hverandre til en trekning av et av Solviks malerier, rammet inn av Lystrups fargehandel. I tillegg hadde kunstneren ordnet med Tor Sevaldsens bakeri for å få sju sorter bakt til sykepleiere som ofte er for travle i jula til å bake selv.

Vinneren av maleriet, Silvia Jakobsen, takket lykkelig for overraskelsen.

– Tusen hjertelig takk for bildet, fantastisk fint!

– Og for kakene, selvfølgelig.

Solvik har også en personlig grunn til å gi nettop sykepleierne denne julehilsenen.

– Min far ble syk tidligere i år. Sykepleieren Siv, ansatt i Statoil, tok ham på alvor og sørget for at han ble sendt i land til nærmere undersøkelse. Takket være hennes reaksjon er pappa frisk i dag. Så takk alle sykepleiere!

Artikkeltags