- Familien er blitt enda større!

Edith Bjerkan (fra venstre), Jeanette Weiseth og Anne Marie Wærstad arrangerer alternativ julefeiring i Festiviteten.

Edith Bjerkan (fra venstre), Jeanette Weiseth og Anne Marie Wærstad arrangerer alternativ julefeiring i Festiviteten.

Artikkelen er over 5 år gammel

For andre gang arrangeres det alternativ julefeiring i Festiviteten.

DEL

Edith Bjerkan, som var initiativtaker sammen med Jeanette Weiseth da en liknende feiring ble arrangert for to år siden, kunne konstatere at antallet gjester har økt siden sist.

- Familien er blitt enda større! Og det er utrolig hyggelig, sa Bjerkan da Tidens Krav tok turen innom Festiviteten om ettermiddagen julaften.

Bakgrunnen for den alternative julefeirngen er at Bjerkan og Weiseth for to år siden bestemte seg for ikke å gi etter for kjøpepress og stress i jula. De to kristiansunderne hadde lyst å vende tilbake til den gode, gamle julefølelsen, uten alt kavet.

Responsen var god, og rundt 25 gjester møtte opp julaften i forfjor.

I år er det drøyt 30 som koser seg i Festiviteten med god mat, julemusikk og synging rundt juletreet.

John Kuløy er en av de gjestene som er med på feiringen for første gang.

- Helt topp. Et veldig bra tiltak. Jeg ønsket ikke på sitte alene på julaften, derfor meldte jeg meg på her. Maten er veldig god, og man blir kjent med nye mennesker. Kjempemessig, sier han.

Sosialt

Bjerkan sier det er det sosiale som står i fokus når hun sammen med Weiseth og Anne Marie Wærstad, sistnevnte kom med i år, arrangerer julefeiring.

- Her er det rom for gode samtaler, sier hun.

- Nå skal vi kose oss med julemiddagen. Etterpå blir det enda mer å bite i, og så skal vi selvsagt gå rundt juletreet og synge julesanger. Jeg regner med at vi holder det gående til klokka 22, minst, sier Bjerkan.

Arrangørene vil rette en stor takk til Ole Løvold for all den jobben han har lagt ned med tanke på maten.

- Ole har laget og levert alt. Uten ham hadde vi aldri greid å arrangere noe slikt. Han er vår klippe! skryter de tre arrangørdamene.

Artikkeltags