- Blir ikke jul før jeg har vært i kirka

Helene Elisabeth Backer kommer ikke i ordentlig julestemning før hun har besøkt kirka julaften. Her sitter hun sammen med Hans Kristian Holtberget.

Helene Elisabeth Backer kommer ikke i ordentlig julestemning før hun har besøkt kirka julaften. Her sitter hun sammen med Hans Kristian Holtberget.

Artikkelen er over 5 år gammel

Det var knapt en ledig plass på benkene i Kirkelandet kirke da jula ble ringte inn litt over klokka 17 julaften.

DEL

Helene Elisabeth Backer og Hans Kristian Holtberget var to av flere hundre som hadde funnet veien til kirka i Langveien for å ta del i den siste gudstjenesten før jul.

- Dette er blitt tradisjon. Jeg er her hvert eneste år. Det blir ikke jul før jeg har vært i kirka, sier Backer.

Gudstjenesten inneholdt alt det en julegudstjeneste skal ha å by på: Kjente salmer, preken, trosbekjennelse, bønn og solosang.

To flinke frøkner, som vi dessverre verken har navn eller alder på, var oppe og sang ved flere anledninger. Søtt, stemningsfullt og rørende.

Etter at kirkeklokkene hadde gjort sitt i 17.05-tiden, ventet de fleste på at organisten skulle spille opp Deilig er Jorden. Så skjedde ikke. Men Johan Hoem tok ansvar. Fra en av de fremste benkene på høyresiden hørtes plutselig en mørk og god mannestemme som sang opp, og det gikk ikke mange sekundene før det var allsang i hele kirka.

På de siste versene kom også organsten inn og gjorde sitt.

En fin og litt morsom avslutning på en god julegudstjeneste.

Artikkeltags