Omtanke for små musikere

Stjerne: Merete Fjeldvær møte mange små stjerne i sitt arbeid ved kulturskolen på Averøy. Nå har hun fått et julestjerne som takk for innsatsen.

Stjerne: Merete Fjeldvær møte mange små stjerne i sitt arbeid ved kulturskolen på Averøy. Nå har hun fått et julestjerne som takk for innsatsen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Tenk at noen har tatt seg tid til å tenke på meg i denne sammenhengen!

DEL

TK sprer julegledeMerete Fjeldvær (50) har spilt i korps på Averøy siden hun var åtte år gammel.
Messinginstrumenter ligger hennes hjerte nærmest, men hun trakterer også klarinetten.
Allerede som 15-åring tok hun på seg å lære andre å spille messinginstrumenter. I dag er hun hver eneste uke i kontakt med 70 unge, i alderen 8 til 14 år, som ønsker å lære å spille et instrument gjennom kulturskolen. Og som ønsker å være en del av et korpsmiljø.

Omtanke

Det er for denne innsatsen flere ønsker at Merete Fjeldvær skal få ei julestjerne.
Forslagsstillerne trekker fram jobben hun har gjort for rekruttering og hennes omtanke for elevene.
– Det er rørende å høre. Jeg får si tusen takk til dem som står bak. Dette er uventet, men et flott lyspunkt i mørketida.
Hun kommer rett fra to adventssamlinger. Om noen timer kommer elever til time, og flere konserter er under planlegging.
– Hva er drivkraften din?
– Drivkraften er å se utviklingen i ungene. Å få være med på reisen fra de kommer inn på kulturskolen, og egentlig ikke vet hva instrumentene heter, til de spiller på konsert. Denne første tiden er spesiell, og jeg føler meg heldig som får være med. Jeg har selv stor glede av korpsmiljøet, og den gleden ønsker jeg å formidle til andre.

Er med på for mye

Fjeldvær føler at den største utfordringen er å holde på musikerne når de går fra barn til ungdom.
– Jeg tror mye handler om at de er med på for mye. Jeg opplever stressede unger, og det er trist. Skal du være musiker, krever det egeninnsats. Øving hver dag, hver uke, og det blir det ikke tid til når de skal rekke over så mye. Da er det lett å hoppe av når en møter litt motbør. Når det er sagt, må jeg si at ungene imponerer meg når de først går inn for det. De tar ansvar for egen utvikling, og det er givende å se.

Artikkeltags