Jul med Helene Bøksle

Helene Bøksle er tilbake i Kristiansund, to måneder etter at stemmen nesten forsvant under konsert med Ynglingen.

Helene Bøksle er tilbake i Kristiansund, to måneder etter at stemmen nesten forsvant under konsert med Ynglingen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Helene Bøksle er tilbake i Kristiansund. Forrige gang mistet hun nesten stemmen.

DEL

Knappe to måneder etter konserten med Ynglingeforeningens musikkorps, er hun tilbake. Torsdag i Kirkelandet kirke er det konserten «Det hev ei rosa sprunge» det handler om, for øvrig samme tittel som på hennes fem år gamle juleplate, som er solgt i over 50.000 eksemplarer og som fortsatt er et populært innslag under de tusen trær i jula.

Nytt materiale

Publikum få gleden av å høre flere av Bøksles særpregede tolkninger av julesangene fra albumet. I tillegg vil Bøksle framføre nytt materiale fra sitt siste album, «God natt, min skatt», som kom ut 24. november.

Bøksle har med seg de anerkjente musikerne Sindre Hotvedt (piano), Markus Lillehaug Johnsen (gitar) og Jonas Vemøy (trompet) på turneen.

Forsmak på jula

- Julen er min favoritthøytid, og jeg gleder meg alltid til å legge ut på veien med dette materialet. Jeg vil at folk skal føle de har med seg mer i hjertet sitt når de går, enn da de kom. Og ikke minst, har fått en fin forsmak på julestemningen, sier Bøksle.
Bøksle (33) har gitt ut fem soloalbum. Hun var gjestesolist blant annet på Kurt Nilsens juleplate, hvor de framførte «Gje meg handa», som fikk en spesiell plass i folks hjerter under minnemarkeringen i Oslo Domkirke etter 22. juli.

Artikkeltags