«Jammen» i gang med et skikkelig Hendrix-pang

Gutta i The Stapes leverte varene under årets julejam. Foto: Trygve Strand Joakimsen

Gutta i The Stapes leverte varene under årets julejam. Foto: Trygve Strand Joakimsen

Artikkelen er over 5 år gammel

The Stapes klemte til og sørget for en kjempestart på årets julejam.

DEL

Det er ikke ofte jeg blir imponert når jeg hører band - bestående av gutter som ikke er gamle nok til å kjøpe øl - opptre live.

Men på årets utgave av julejam i Festiviteten, har KHK og Øivind Frisvold virkelig funnet fram et ungt band som kan spille fletta av mange andre.

The Stapes er et musikklinjeband fra Atlanten som består av en gjeng på 17–18 år som både spiller 70-tallslåter og egen musikk.

I løpet av den korte tiden jeg var innom Festiviteten, fikk jeg med meg tre låter, to av dem gamle Jimi Hendrix-klassikere.

Jeg trengte bare å høre en kvart låt før jeg kunne konstatere at dette er en gjeng som ikke bare har et talent, men et kjempepotensial.

El Cuero

De første utgavene av julejam skjedde tidlig på 80-tallet. Noen pauser har det vært, men de siste årene har Øivind Frisvold og hans medhjelpere sørget for at det er god musikk og stor stemning i Festiviteten i romjula.

El Cuero er det store trekkplasteret på årets jam. Også Energy er et kjent navn i julejam-sammenheng.

I fargerike Villrosa finner vi både yngre musikere og rutinerte folk som Kyrre Sætran. Det Beste Alternativet består av Torkild Gundersen, Bjørn Kåre Rambjør og Tomas Ellingvåg Pedersen, en helt ny konstellasjon.

Ny er også Gøstas julebuffé, satt sammen for anledningen.

«Jammen» er ventet å vare til klokken 02.

Tidens Krav kommer tilbake med en fyldigere rapport fra årets jam i løpet av søndagen.

Artikkeltags