Ikke matt av sjakk

Roger Hojem har brukt utallige timer på å lære barn og unge å spille sjakk.

Roger Hojem har brukt utallige timer på å lære barn og unge å spille sjakk.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Roger Hojem synes det er kjekt å bidra til at sjakkinteressen vokser i byen.

DEL

TK sprer julegledeMange kvelder i uka går med til sjakk. Men for Roger Hojem har brikkeflytting vært en del av tilværelsen helt siden 1982, og da er det moro å hjelpe barn til å bli gode på brettet.

– Jeg begynte litt sent, og synes det er fint å kunne hjelpe yngre som starter tidlig og som kan bli veldig god, sier Hojem. Han er sammen med Åge Olsen en kveld i uka i sjakklubbens lokaler i Kristiansund, for å instruere barna. Samtidig spiller han sjakk minst en kveld i uka. Men det er mye mer enn dette.

– Som økonomisk ansvarlig i klubben blir det mange kvelder med jobbing hjemmefra. Så det går med mange dager for sjakklubben, men det er kjekt når vi ser resultatet, sier han.
Derfor setter han pris på blomsten som synlig bevis på at andre setter pris på hans innsats. I 2017 fyller klubben 100 år, og da blir det mye arbeid med feiring.

– Å få oppleve Magnus Carlsen bli verdensmester gir inspirasjon, sier Hojem, som hadde ham boende hos seg under NM i Kristiansund da Magnus var 11 år.

Sammen med sjakken er Liverpool den store interessen. Her er Hojem med i den lokale klubben Spiceboys som lager arrangement rundt klubben lokalt.

– Stort sett er det sjakk eller Liverpool jeg holder på med hver dag gjennom uka. Men denne uka jeg fått spille litt mer sjakk enn vanlig, og det er artig å få bli litt bedre, sier sjakkspilleren.

Han innrømmer at med mindre arbeid for sjakklubben og mer trening kunne han ha blitt bedre, men setter pris på å se at andre talenter blomstrer.

Artikkeltags