Fikk fram det tradisjonelle og det nye i julesangene

Klassikere: Scenario ungdomskor bød på de fleste kjente og kjære julesangene.

Klassikere: Scenario ungdomskor bød på de fleste kjente og kjære julesangene.

Artikkelen er over 5 år gammel

Publikum fikk høre velkjent julemusikk da Scenario Musikkteaterskole hadde julekonsert i Frei kirke.

DEL

Konserten har blitt til en juletradisjon for Scenario ungdomskor. Dette er den fjerde jula sangkoret har konsert i Frei kirke i etterkant av de første juledagene, og før dette har det blitt arrangert liknende konserter på andre plasser.

– Vi begynte først i kafeer og slikt i byen, men det ble fort for fullt, så da flyttet vi konserten til Frei kirke. Det kommer ofte mange, og det er ikke bare foreldre her i kveld, sier dirigent Elin Persson, som også er kormester i Kristiansund operakor.

Kjente låter

Konserten mandag kveld bød på flere kjente julesanger i forskjellige sjangre, som «A child is born in Bethlehem», «Star child», «Nå tennes tusen julelys» og «Deilig er julen».

Konserten ble brutt opp i to deler.

– Først har vi den religiøse delen av julen, så går vi over til populærkultur-sanger, med litt lettere musikk i andre avdeling, sier Persson.

Flere av sangene ble også sunget av solister, blant annet gjennomførte Stian Åkvik en solid versjon av «O Helga Natt», til stor applaus fra publikum.

Blant de andre solistene var Ingrid Ranes, som sang «Mitt hjerte alltid vanker», Sindre Ohrvik Opland, som sang «White Christmas» med god støtte fra resten av mennene i koret, og Emil Johansen Bersås som sang «Have yourself a merry little christmas».

Tradisjon

Scenario hadde bare dagen før og mandag til å øve til konserten, men gjennomførte likevel en forestilling som gledet publikum. Deltakerne i koret er mellom 15 og 22 år.

I andre avdeling av konserten ble det blant annet sunget flere julesanger fra filmer, særlig «Hjemme Alene»-filmene, som skapte stor entusiasme blant publikum. Men det kom også andre kjente og populære julesanger som «Let it snow» og «Winter Wonderland».

Scenario avsluttet først konserten med «We wish you a merry christmas», men tok også et ekstranummer der de sang «Jingle Bells».

Tidspunktet for konserten er ikke tilfeldig valgt. Det gjelder å finne en kveld der flest mulig har mulighet til å være publikum.

– Før jula er det et kø av arrangementer, så det er god plass for slike konserter etter julaften, sier Elin Persson.

Artikkeltags