Å jøss, så hyggelig!

Lokal stjerne: Rune Tylden blir blant annet kalt en «aktiv utøvende tryllekunstner på tangenter i mange sammenhenger».

Lokal stjerne: Rune Tylden blir blant annet kalt en «aktiv utøvende tryllekunstner på tangenter i mange sammenhenger».

Artikkelen er over 5 år gammel

Årets første julestjerne går til en tryllekunstner på tangenter.

DEL

TK sprer juleglede Det er en som utstråler og føler ekte spilleglede, og som er til nytelse for hele Frei menighet.

Han er egentlig organist i Frei kirke, men også å se i ulike arenaer i kulturlivet i Kristiansund støtt og stadig. Nå sist i bandet til Drømmesøstrene, og til helgen arrangerer han konsert med Rita Eriksen sammen med Frei Hornmusikk.

I nominasjonen til å få TKs julestjerne, sto det blant annet: «... og det viktigste av alt, det stråler av alt han gjør at han gjør det med glede, og at han koser seg med det han holder på med.»

– Å jøss, så hyggelig! Kjære vene for en omtale, ja det var utrolig hyggelig, sier Tylden i det han får overrakt TKs julestjerne, mellom to øvinger i Frei kirke.

– Her i menigheten føler jeg at jeg gjør jobben min. Og så har jeg en svakhet eller en styrke, alt etter som, at jeg lar meg rive med og lar meg lett engasjere. Jeg trives veldig godt med det jeg holder på med, og setter utrolig stor pris på all variasjonen. Nå har jeg vært med på Flamme, Drømmesøstrene og jubileet i Festiviteten nå i høst, og jeg har trodd at kanskje folk begynner å bli litt lei av meg, forteller Tylden.

Klassisk forankring

Han har 4 årig utdannelse som organist fra Musikkhøyskolen, og selv om han har hatt en klassisk forankring, har han alltid beveget seg innenfor ulike sjangere.

– Jeg liker utfordringer og å kaste meg ut i ting hvor jeg ikke er like trygg. At jeg alltid har holdt på med mye annet enn klassisk også, er litt tilfeldig, men jeg trives i ulike sjangere og gater.

– Kulturlivet i Kristiansund er veldig variert, og det er mange gater i musikklivet her, Det er en styrke for byen, og en av grunnene til at jeg fortsatt er her. Jeg liker å treffe forskjellige typer mennesker. Det er forskjellige kulturmiljø her i byen, og jeg synes det er veldig gøy å jobbe på kryss og tvers, og det gir meg veldig mye.

TK sprer juleglede

Tidens Krav ønsker din hjelp for å finne fram til nordmøringer som fortjener en blomsterhilsen før jul.

Send ditt forslag på mail til: redaksjonen@tk.no, merk meldingen «julestjerne» og gi oss en (kort) begrunnelse på hvorfor du mener din kandidat fortjener en oppmerksomhet.

Les også: TK sprer juleglede

Artikkeltags