Gå til sidens hovedinnhold

Dette lå under juletrærne på Nordmøre

Artikkelen er over 6 år gammel

Vi har sjekket hva som er de lokale julegavevinnerne.

Vil du ikke vite hva som ligger under treet julaften, bør du ikke lese videre.

Jasså, du klarte ikke å dy deg? Da kan vi slokke din nysgjerrighetstørste ved å fortelle at om det ligger minst én bok pent innpakket under årets tre, så er det med stor sannsynlighet en roman.

– Jon Michelets «En sjøens helt», Edvard Hoems «Slåttekar i himmelen» og thrilleren «Stalker» av Lars Kepler. Vi har solgt vanvittig mange av dem, sier daglig leder Kjell Juul hos Ark på Storkaia brygge mens han finner fram sistnevnte til en spørrende kunde.

Det var godt med folk på senteret i formiddagstimene lille julaften. Kall dem gjerne etternølere. Ikke alle vet hva de skal kjøpe, men noe må de ha – og de har det travelt.

– Desember har vært en veldig god måned, men det er klart: Akkurat i dag er det enda lettere å selge, humrer Juul.

Ikke lei av Ludo

Ikke bare papirboken, men også brettspillene har fått sin renessanse.

– Ludo, Alias, Jakten på den forsvunne diamant og ymse spørrespill har vi solgt mye av denne julemåneden.

Dermed ser det ut til at det blir et klassiske brettspill eller en god, gammeldags bok på han far eller hu mor.

– Jon Bing spådde en gang at papirboken ikke ville eksistere i år 2000, avslutter Juul med et smil. Og så trenger han ikke å si noe mer enn «god jul».

Dukker og robothunder

Også BR-Leker på Storkaia kan vise til pene omsetningstall for desember. Trendene på årets lekefront kan de ansatte fortelle mer om:

– Minecraft-lego basert på dataspillet med samme navn, og robothunden Zoomer er populært og står på mange barns juleønskeliste, sier daglig leder Anne Lyngvær.

Mangt et nordmørsk barnefjes vil garantert lyse av glede over den intrikate gavehaugen i aften; BR-Leker har solgt mye av de nevnte produkter. For øvrig er klassiske leker som bil og lego fremdeles populært hos guttene, mens forskjellige dukkevarianter er pop hos jentene. Cayla for eksempel. Den interaktive og intelligente dukken du blant annet kan spørre om alt mulig rart; svarene henter hun fra en datasky.

– Elsa-dukken fra filmen Frost er også veldig populær. Og ikke minst alt av klær og utstyr til de filmfigurene, supplerer Katrine Sælen.

DAB og TV

Varehussjef Geir Inge Nilsen hos Elkjøp på Løkkemyra kan glise bredt etter en meget god desembermåned. Men hva troner på salgstoppen?

– Salget av for eksempel iPads har flatet litt ut sammenlignet med de to foregående årene; markedet virker mettet. I stedet har vi solgt mye av det vi kaller klassiske varer.

Opp av sekken kan du – såframt du har vært snill og god, naturligvis – forvente at nissefar haler opp en TV eller en laptop. Begge deler har fått en oppblomstring, og solgt som hakka møkk.

– DAB-radio og alt av trådløs lyd er også en gavevinner i år.

– Ellers da? Noe du vil tilføye?

– God jul til alle sammen!

Kommentarer til denne saken