Bommet med 27 gram

Det var bestefar Kjell Arne Pedersen som tippet, men i barnebarnet Turid Pedersen Olsens navn. Nå samles hele storfamilien på julaften for å smake på ribba.

Det var bestefar Kjell Arne Pedersen som tippet, men i barnebarnet Turid Pedersen Olsens navn. Nå samles hele storfamilien på julaften for å smake på ribba.

Artikkelen er over 5 år gammel

Det blir skikkelig ribbe med sprø svor på julaften, og i år blir det TK-grisen som dufter i Torsketrøa, med ni til bords.

DEL

Kjell Arne Pedersen har tippet vekta på TK-grisen i årevis før jul.

– Jeg leverer inn forslag på vekta fra hele familien. Det var vel ni innsendte kuponger, og alle barnebarna er med. Det ble kupongen med Turids navn på som slo inn, sier Kjell Arne, og legger humrende til at han faktisk ved en feiltakelse leverte to kuponger med Turids navn.

Totalt kom det inn 3.355 kuponger med forslag om vekta på TK-grisen.

Skikkelig Sylthe-gris

Grisen som Ola Sylthe fra Surnadal egenhendig leverte i Torsketrøa, veide 91,655 kilogram da den var slaktet. Turid Pedersen Olsens kupong viste 91,682 kilogram.

– Det er bare 27 gram unna, eller som Ola sa det når han kom hit: Ikke mer enn vekta på et brev. Grisen ligger ferdig partert og innpakket i fryseren.

– Det ble akkurat plass. Vi har ikke så stor fryser, sier mamma Sonja.

I forhandlinger

Vinneren selv tar det hele med stoisk ro. Hun vil helst ha indrefiletene med når hun reiser tilbake til Ålesund hvor hun går 2. året helse og service på Borgund videregående.

– Jeg forhandler med pappa (Ronny Olsen) om ikke han kan kjøpe resten av grisen. Jeg trenger skolepenger, smiler Turid, vel vitende om at hun likevel vil få spise gris i hele jula. Pappaen nikker og sier de nok skal bli enige.

– Og vi har allerede smakt på ei lita steik i går kveld. Aldeles nydelig, sier bestefar Kjell Arne, som er blant de selvskrevne gjestene på julaften. Svoren blir garantert sprø.

– Vi bruker å sette på grillen i ovnen på slutten. Det slår aldri feil. Garantert fin, sprø svor. Men her var det også masse flotte koteletter og surra steiker. Vi må vel leve lenge på denne grisen, avslutter Sonja.

Artikkeltags