Gå til sidens hovedinnhold

John le Carré er død

Dette er noen av nattens nyheter.

Forfatter John le Carré er død, 89 år gammel

Den britiske forfatteren John le Carré, kjent for sine spionromaner, er død. Han ble 89 år gammel. Bøker som «Tinker Tailor Soldier Spy», «The Spy Who Came in from the Cold» og «Night Manager» var bestselgere over hele verden.

Le Carrés agent, Jonny Geller, sier i en uttalelse søndag kveld at forfatteren døde i Cornwall, sørvest i England lørdag etter en kort sykeleie med lungebetennelse. Dødsfallet er ikke relatert til covid-19.

200 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 200 koronasmittede i Norge. Det er 164 færre enn dagen før og 50 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til mandag registrert 41.003 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. 121 koronapasienter var søndag innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før.

Cleveland dropper «Indians»

Baseballklubben fra Cleveland bytter ut «Indians» i lagnavnet etter flere år med protester fra fans og urbefolkningen, melder New York Times.

Avgjørelsen kommer etter at flere andre amerikanske klubber innenfor ulike sportsgrener har byttet ut navn, logoer og maskoter som regnes som støtende overfor den amerikanske urbefolkningen, skriver avisen.

New Zealand vil åpne for reisende fra Australia tidlig i 2021

New Zealand håper å åpne en reisekorridor til Australia innen april neste år, sier statsminister Jacinda Ardern.

Ardern sier regjeringen i prinsippet har gått med på å åpne for karantenefri reise mellom New Zealand og Australia i første kvartal 2021 så sant det ikke er noen større utbrudd i noen av landene.

Kommentarer til denne saken