Gjemnes Jeger- og fiskeforening dro hjem både norgesmesteren, beste junior og bronse i lagskyting fra NM i jegertrap som ble arrangert på Oppdal.

I lørdagens finale sikret Johan Harstad seg NM-tittelen for tredje gang. Han vant også i 2016 og 2018. Harstad leverte tilnærmet feilfri skyting og traff imponerende 98 av 100 leirduer.

Dette er jegertrap

Nordisk jegertrap er den vanligste skytegrenen for leirdueskyting i Norge, og konkurranser arrangeres av klubber tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund. Skytebanen er utstyrt med en kastemaskin som kaster leirduene ut en og en om gangen i varierende vinkler. NM i jegertrap er sesongens høydepunkt.

Fra Gjemnes JFF kom også Ole Marius Aandal Astad og Bergsvein Flemmen til finalen og endte på henholdsvis 10.- og 13.-plass. Astad ble beste junior, og sammen med Flemmen og Sindre Astad tok de tredjeplassen i lagskyting, kun to duer unna førsteplassen, som ble kapret av Skien JFF. Kroken JFF tok sølv.

Gjemnes JFF stilte med elleve av de totalt 384 deltakerne i mesterskapet.

Vigdis Grefstad i Gjemnes JFF opplyser til Tidens Krav at den ferske norgesmesteren Johan Harstad og flere fra Gjemnes skal delta på NM i nordisk trap på Åmot 12.-14. august. De representerer da Nordvestlandet Leirdueklubb og skyter om både norgesmestertittelen i nordisk trap og deltagelse på landskamp.