Gå til sidens hovedinnhold

Johan (42) blir ny avdelingssjef på føden

Gynekolog Johan Kippervik blir ny avdelingssjef på fødeavdelingene i Molde og Kristiansund. Han begynner i stillingen 1. september.

Det skriver Helse Møre og Romsdal i en pressemelding torsdag kveld.

Kippervik kommer fra Frei utenfor Kristiansund.

– Jeg gleder meg til å flytte nærmere familien i Kristiansund igjen, og til å ta fatt på oppbyggingen av tilbudet i Kristiansund og videre drift i Molde. Om forhåpentligvis ikke så mange årene skal de to avdelingene bli til én på Hjelset, og selv om fødeavdelingen heller ikke da blir en stor avdeling, tror jeg det vil bli et bra sted for pasienter og ansatte, sier Kippervik i pressemeldingen.

Kommer fra St. Olav

Kippervik er 42 år. Han kommer fra stillingen som gynekolog ved St. Olavs hospital.

– I tillegg til aktiviteten på SNR Hjelset skal vi som kjent på SNR Kristiansund drive med dagkirurgi og poliklinikk for pasienter med gynekologiske tilstander, gravide og pasienter med gynekologisk kreftsykdom. Jeg gleder meg til å bygge opp tilbudet både i Molde og Kristiansund, sier den nye avdelingssjefen i pressemeldingen.

– Sterk fagperson

Klinikksjef Georg N. Johnsen i Klinikk SNR sier i pressemeldingen at han er er veldig glad for at Kippervik har takket ja til stillingen. Og han ser fram til samarbeidet med den nye avdelingslederen.

– Vi får inn en sterk fagperson med lokal forankring. Han får en sentral rolle i videre rekruttering av jordmødre og gynekologer både til Kristiansund og Molde. Jeg ser frem til at han skal begynne, sier Johnsen.

Øyvind Nytun har vært konstituert avdelingssjef for fødeavdelingene. Han vil fortsette i stillinga fram til Kippervik overtar i september. Han vil være i HMR ut året.

– Jeg har jobbet nært med Johan i mange år og er overbevist om at han er den rette personen til å lede avdelingen i årene framover, sier Nytun i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken