Jentan og guttan på Allanengen

Elevrådet ved Allanengen skole i Kristiansund skjønner at barna på Innlandet helst vil gå på skolen sin. Men hvis de kommer, får vi mange nye venner, lover elevrådet.

Elevrådet ved Allanengen skole i Kristiansund skjønner at barna på Innlandet helst vil gå på skolen sin. Men hvis de kommer, får vi mange nye venner, lover elevrådet. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.JENTAN OG GUTTAN PÅ ALLANENGEN – FRAMTIDA TIL KRISTIANSUND

Skolen vår er faktisk 101 år gammel. Her trives vi og lærer mange nye ting. Noen tror kanskje at siden vi går på en så veldig gammel skole, får vi verken skikkelig opplæring eller har det godt og trygt. Vi vil fortelle dere om mange fine ting vi gjør på skolen vår.

Vi som er elever ved Allanengen har et kjempefint uteområde med mange lekeapparater og en stor ballbinge. Vi har nye garderober og nyoppusset gymsal, vi har et stort og oppusset kulturrom med nye møbler. De fleste av klasserommene våre er nymalte, og vi har mange grupperom vi kan bruke dersom vi trenger å jobbe litt for oss selv. Vi har til og med heis dersom noen ikke greier å gå alle trappene. Vi som har klasserom i 4.etasje, blir ganske spreke.

Det er litt artig og rart å tenke på at skolen vår er 101 år og kanskje gikk flere av oldeforeldrene våre her. Nå sitter vi på samme skole og jobber på internett med hver vår I-pad eller PC. Vi lærer på en helt annen måte enn i gamle dager.

Lærerne våre er veldig opptatte av at vi skal ha det godt på skolen og dette er mulig selv om vi er over 200 elever. Lærere, assistenter og rektoren vår, bryr seg om oss og passer på oss. Når skolen var stengt på grunn av koronaen, kjørte til og med noen av lærerne våre rundt med bøker og påskegodt.

Vi gjør mye for å sørge for at vi har et godt læringsmiljø. Vi har mange faste aktiviteter vi gjør gjennom skoleåret. Vi har lekepatrulje i friminuttene, vennskapsuke, like verdier vi lærer om hver måned, leseuke, vennebenk, aktivitetsdager, felles turdager, internasjonal uke, samarbeid med innføringsklassene, og mye, mye mer. Det er mange voksne ute, de passer på at vi ikke blir mobbet og sørger for at vi har venner på skolen. Det som er litt kjedelig er at vi ikke kan gjøre alt det samme som før på grunn av koronaen. Vi håper det snart blir vanlig på skolen igjen.

Vi har også innføringsklasser på skolen og vi er mange barn som kommer fra ulike land. Det synes vi er veldig bra fordi vi lærer om ulike kulturer og vi får mange nye venner. Vi er blitt flinke til å hjelpe de som ikke er så god til å snakke norsk. Vi sier til og med god morgen på mange språk hver morgen og vi lærer leker fra mange land. Siden vi er så mange barn med forskjellige bakgrunn på skolen, finner alle noen som er lik seg og alle har noen å være venner med. Lærerne sier at vi alle er like mye verd og det synes vi er fint.

Vi i elevrådet har hørt at elevene på Innlandet kanskje skal komme til Allanengen og vi har snakket litt om hvordan det blir hvis Innlandet kommer til oss.

Vi synes det er litt synd på elevene fra Innlandet fordi de får lang skolevei. Vi skjønner at de helst vil gå på skolen sin, men hvis de kommer, får vi mange nye venner. Mange av oss kjenner barn på Innlandet fra for eksempel fritidsaktiviteter, og det blir kjekt å få dem på skolen vår. Hvis vi blir flere elever, får vi kanskje flere ideer. Kanskje får vi flere og nye lærere ved skolen vår. Vi håper de er like snille som de lærerne vi har fra før.

Vi har noen spørsmål vi er litt spente på og som vi ønsker svar på:

Blir det store klasser? Blir det trangt i klasserommene og i gangene? Blir det flere klasserom? Hva skjer med skolebiblioteket vårt? Vi håper vi får like mange gymtimer i gymsalen som vi har nå. Får vi flere elevtoaletter? Blir skolen bygd ut? Blir det brukt mer penger på utstyr? Får vi større uteområde? Blir det enda mer trafikk utenfor skoleporten vår?

Hvis elevene fra Innlandet kommer til Allanengen, håper vi at de vil trives og at de blir like glade i Allanengen som vi er.

"Skolen e gammel, men den skal bestå

I år etter år, får vi tro

Her er det plass nok te store og små

Her lære vi å bygge bro

Her kose vi oss hvert frikvarter

I timan der e vi nysgjerrigper

Her dyrke vi vennskapens ABC

Vi lære' for livet - og takke for det!"

"Vi e jenta og gutta på Allanengen,

ifra første te sjuende trinn

Her har du oss - den flotte gjengen

Kan du sje som vi stråle og skinn?

Vi e jenta og gutta på Allanengen,

Vi e sannlig litt av et funn

Jenta og gutta på ALLANENGEN!

Fremtida te Kristiansund"

(Utdrag fra «Jenta og gutta på Allanengen», skrevet av O. Borøchstein, 1990)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken