Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg gråter for mitt folk

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hver dag føres vi inn i en verden med sykdom og elendighet som følge av Covid 19. I mitt tidligere hjemland Myanmar kjemper mitt folk mot enda et alvorlig og dødelig militærdiktatur-virus .

Jeg får daglig bilder og historier om rystende hendelser. Folk blir drept, torturert og arrestert. Lidelsene er store og alvorlige . Mitt folk i alle aldersgrupper små og store demonstrerer mot uretten.

Les også

Susu har familie i Myanmar: – De er veldig redde

Alle rammes av det brutale regimet som påfører folket ekstreme lidelser. Folket er redde, bekymret, rastløse og søvnløse. Mange fanger, over 30.000, ble løslatt, men de er trent til å drepe, lage problemer, skape frykt og redsel. Fangene kles i politiuniformer slik at folket skal tro de representere trygghet, men de påfører folket enda mer frykt. Om natta kidnappes folk, folk er ikke trygge i sine egne hjem. Folk er uten jobb, barna uten skole, ungdom uten utdanning og folket står uten helsetjenester. Det er mye nød, mye lidelse og mye fattigdom.

Jeg ber alle rette sine øyne mot Myanmars lidelser og grove brudd på menneskerettigheter. Jeg håper norske politikere og det norske folk kan hjelpe oss til bedre vilkår og at vi kan få fred, frihet og demokrati.

Kommentarer til denne saken