– Jeg føler meg som et dyr

Voldsomme opptøyer i USA etter at George Floyd døde etter en arrestasjon i Minneapolis. Men rasismen har vi også i Kristiansund, skriver en anonym leser. (AP Photo/Ringo H.W. Chiu)

Voldsomme opptøyer i USA etter at George Floyd døde etter en arrestasjon i Minneapolis. Men rasismen har vi også i Kristiansund, skriver en anonym leser. (AP Photo/Ringo H.W. Chiu) Foto:

Av
DEL

MeningerVi er verdt like mye, men når folk ser på deg, virker det ikke slik. Vi føler oss som dyr. Jeg føler meg som et dyr.

Første gang jeg så videoen av George Floyd og hørte at han sa «I can’t breathe» samtidig som politimannen hadde kneet sitt på nakken hans, greide jeg ikke å holde tårene inne. Jeg gråt og gråt og gråt. Da han sluttet å puste hadde han fortsatt kneet på nakken hans. Det som har skjedd i USA er helt forferdelig, og går inn på oss alle. Ingen fortjener å dø på den måten. Hvis det hadde vært en hvit person, hadde han ikke gjort det, jeg bare vet det. Vi er liksom ikke verdt så mye. Mange som er mørkhudet føler at de er mindreverdige. Jeg føler det selv, og jeg har snakket med flere om det.

Folk snakker ikke høyt om rasisme lenger. De tror det er borte, men det er ikke det. Heller ikke i Kristiansund.

Folk skal hele tiden påpeke hudfargen din, folk sier «de utlendingene», folk kaller kulturen vår og ting som er viktige for oss for «tull», og det gjør at man føler seg mindre verdt. Jeg forstår ikke hvorfor hudfargen til en person skal være et problem. Black lives matter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags