Gitaristen Jeff Beck døde tirsdag denne uken 78 år gammel, melder den britiske avisen The Guardian.

Beck døde plutselig etter å ha fått bakteriell hjernehinnebetennelse, opplyser familien hans på Twitter.

Beck var en av medlemmene i rockegruppen The Yardbirds før han senere startet en solokarriere. Han kombinerte flere sjangre, deriblant hardrock, jazz, funky blues og til og med opera.

– Jeff Beck er den beste gitaristen på planeten, sa Aerosmiths hovedgitarist Joe Perry om Beck i et intervju i 2010.

Skulle til Kristiansund

Jeff Beck skulle etter planen opptre på Tahitifestivalen i Kristiansund i fjor, sammen med Johnny Depp. Men mindre enn to døgn før de skulle gå på scenen i Skjerva, ble det klart at konserten måtte avlyses da et medlem av bandet hadde fått korona.

Beck og Depp gjennomførte konserter som var satt opp i Oslo og Bergen uka etter, men nordmørspublikummet fikk ikke sjansen til å oppleve Beck live i Kristiansund.

– Han er en legende

Jeff Beck regnes som en av de mest innflytelsesrike gitaristene i rockens historie. Da programmet til Tahitifestivalen 2022 ble lansert, var festivalsjef Thomas Ingebrigtsen svært glad for å ha Beck som hovedattraksjon på lørdagskvelden.

– Han er en legende, og det er helt vilt at vi får Jeff Beck til Kristiansund. Det har vært en lang reise, men endelig fikk vi landet artisten, sa Ingebrigtsen til Tidens Krav.