Gå til sidens hovedinnhold

Istad Nett bytter navn: – Mange gode og kreative forslag ble vurdert

Istad Nett er snart historie. Selskapet er nødt til å ha et navn og en logo som ikke kan forveksles med de andre Istad-selskapene.

Istad Nett, som har hovedkontor i Molde, skal bytte navn. Det nye navnet blir Elinett, og navneskiftet gjennomføres nå i høst.

Samtidig skal Istad Kraft, Istad Fiber og de øvrige Istad-selskapene beholder sine eksisterende Istad-navn.

– Nettselskapene har monopol på strømleveranse i sine områder, mens strømselskapene konkurrerer om kundene. For å skape tydelige skiller mellom nettselskap og delene av kraftkonsern som er konkurranseutsatt, har Norges Vassdrag og Energidirektorat (NVE) og Reguleringsmyndigheten for energi (RME) derfor bestemt at man må ha styre, navn og logo som ikke kan forveksles. Det er grunnen til at Istad Nett får nytt navn og profil som tydelig skiller seg fra de andre Istad-selskapene, skriver selskapet i en pressemelding.

Navnekonkurranse

Det nye navnet Elinett ble til etter en intern navnekonkurranse.

– Det var mange gode og kreative forslag som ble vurdert før vi landet på valgte navn. Det har vært viktig for oss å skape et navn og en identitet som våre over 90 ansatte kan kjenne seg igjen i og være stolte av, og som i størst mulig grad kommuniserer selskapets innhold, skriver selskapet, og fortsetter:

– Navnet reflekterer det vi gjør; el + i + nett. I-en reflekterer i tillegg både romsdals-i-en, og kjerneverdier som er viktige for oss. Vi er innovative, ivrige, imøtekommende og inkluderende.

Overtar de neste månedene

De kommende månedene skal Elinett-uttrykket overta mer og mer av Istad Nett-profilen, og ved årsskiftet vil Istad Nett slik det framstår i dag være historie.

Istad Nett er ansvarlig for strømleveransen i kommunene Molde, Hustadvika, Aukra og Gjemnes, og har beredskap døgnet rundt for 31.900 kunder.

På Nordmøre er det også kommet et nytt navn i indre strøk – SuNett (Sunndal). Innen årsskiftet vil også Neas Nett få nytt navn i tråd med de nye retningslinjene, informerer Andrè Gjørven, fagansvarlig for nettsystem i Neas Nett, i en e-post.

Kommentarer til denne saken