– Vi trodde det skulle komme 350 stykker, men det kom 700. Vi solgte ut alle varer vi hadde i kiosken, kjøpte inn mer og solgte ut det igjen. Så det må kalles vellykket, forteller Thor Allan Vestgård Larsen (16).

Tidens Krav skrev om Halloween-arrangementet han og de andre medelevene i ungdomsbedriften Salgsperla UB, bestående av elever fra VG1 på Salg, service og reiseliv på Kristiansund videregående skole, arrangerte i fjor høst.

Nå er det Halloween-moro byttet ut med gjenbruk og bærekraft. Ungdommene inviterer nemlig til en stor gjenbruksmesse i Braatthallen lørdag 3. juni. Dørene åpner klokken 11.00 og det vil være åpent i tre timer, til klokken 14.00.

– Vi vil tilby en bærekraftig messe hvor du kan selge og kjøpe brukte ting. Nå som prisene har gått opp og det har blitt populært med gjensalg har vi trua på at dette faller i smak. Bli med på å skape et bærekraftig fellesskap!, står det i beskrivelsen av arrangementet på Facebook.

– Arrangementet vil foregå den største salen. Og for de som ønsker å selge noen av sine brukte ting der, kan man kjøpe et bord. Det koster 200 kroner, eller 250 hvis man vil ha et bord og et stativ, forteller Nina Angvik (19).

I tillegg til salg av brukte ting, vil også Salgsperla UB ha kiosksalg under messa. I tillegg vil det også ha loddsalg hvor det blir loddet ut premier fra mange sponsorer som har bidratt til arrangementet.

– Det er noen ganske store premier som vil bli loddet ut, frister elevene.

Les også

Hun syr festdrakter av restestoffer: – Men det må være kvalitet

Samarbeid med Frivilligsentralen

Arrangementet arrangeres og i samarbeid med Kristiansund Frivilligsentral. Og alle pengene som tjenes på bordsalget vil gå til Frivilligsentralen.

– Totalt vil det være plass til ca. 50 bord i salen, forteller elevene.

Det vil si at dersom alle bordene selges, kan Frivilligsentralen vente seg en sum i overkant av 10.000 kroner.

– De gjør så mye her i Kristiansund, så vi ønsker å gi noe til dem, slår gjengen i Salgsperla UB fast.

Og det er daglig leder i Kristiansund Frivilligsentral Lille Andersen så klart veldig glad for.

– Det er helt supert at vi blir sett av ungdommen og at de vet at vi eksisterer og at det skjer ting her. Vi har jo blant annet BUA og Natteravnene, så at de vil gi en slant til oss kommer veldig godt med, sier hun.

Og i tillegg til inntektene for bordsalget, tilbyr Salgsperla UB å ta imot det som ikke selges som selgerne vil kvitte seg med. Det vil da bli donert til Magasinet, gratisbutikken til Frivilligsentralen.

– Der kan det komme andre til nytte igjen, så dette er et veldig bra prosjekt. En stor applaus til ungdommene, sier Andersen.

Håper mange tar turen

Gjenbruksmessa er en god anledning til å finne noen brukte skatter, men også til å få solgt klær, utstyr og andre ting som man kanskje ikke bruker lenger.

– Det er en gylden mulighet til å gå gjennom hva man har hjemme og se hva man ikke bruker. Så kan det kanskje selges videre til andre som trenger det. Vi prøver å tenke mest mulig bærekraftig med dette arrangementet. Det er hovedideen med arrangementet, sier Beate Angvik (19).

Og lurer du på hvordan du kan skaffe deg et bord for å selge dine ting, finner du den informasjonen hos Salgsperla UBs Facebook-side.

– Vi anbefaler folk å forhåndsbestille slik at de er sikret bord, sier Nina Angvik.

Og det er ikke bare interesse for de som vil selge. Nesten 600 har meldt sin interesse for arrangementet på Facebook. Og i en tid hvor mange av oss kanskje er ekstra opptatt av å gjøre noen gode kjøp for en billig penge, håper ungdommene at mange vil ta turen innom.

– Ting har blitt dyrere. Prisene på det meste har gått opp samtidig som gjenbruk blir mer og mer populært. Så vi satser på at det treffer og er interessant for mange, sier gjengen i Salgsperla UB.