Inviterer barn til å holde 17. mai-tale på TV

Eirin Båtbugt og Erica Slatlem Knutsen holdt 17. mai-tale for dagen fra balkongen på sykehjemmet på Bremsnes i 2019.

Eirin Båtbugt og Erica Slatlem Knutsen holdt 17. mai-tale for dagen fra balkongen på sykehjemmet på Bremsnes i 2019.

Barna selv bestemmer innholdet.

DEL

Barn i hele landet inviteres til å lage sine egne 17. mai-taler, gjøre opptak av talene og sende det til TV2.

– I år blir det en spesiell nasjonaldag: Ingen barnetog, ingen samlinger på skolen med de kjente og kjære sangene og ingen taler i skolegården av stolte og spente elever. Dette ønsker vi å gjøre noe med, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge i en pressemelding.

I samarbeid med God morgen Norge på TV 2, og Nordic Screens, inviterer UNICEF Norge barn og unge opp til 18 år til å lage sin egen 17. mai-tale og sende den inn. En eller flere taler vil bli plukket ut og vist i 17. mai-sendingen på TV2.

– Vanligvis holder elever taler om demokrati og frihet, om historien til 17. mai, om det som skjedde på Eidsvold i 1814. I år er det et litt annerledes år, og vi legger ingen føringer for hva barna ønsker å holde tale om. Det viktigste er at det er noe de brenner for og synes er viktig å dele med omverdenen, sier Viken i pressemeldingen.

Hun håper at lærere, fritidsledere og foreldre vil være med å legge til rette for at barn kan skrive, filme og sende inn sine taler nå før 17. mai. Nærmere informasjon om dette ligger på UNICEF Norges nettsider: https://www.unicef.no/barnas-tale.

Etter 17. mai kan alle barn og unge i Norge fortsatt sende inn sine taler til UNICEF Norge. En av disse vil så plukkes ut til å bli framført på nyttårsaften også i år, på samme tidspunkt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken