Innovativ styreledelse i Helse Møre og Romsdal

Mari O. Thevik stiller spørsmålstegn ved styreleder Ingve Theodorsens (til venstre) framgangsmåte.

Mari O. Thevik stiller spørsmålstegn ved styreleder Ingve Theodorsens (til venstre) framgangsmåte. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Leve Nordmøre» har skjorta på og tilbyr gratis kurs i styreledelse.

Det vi har visst i mange år. Det oppfattes som en prøvelse å være en del av administrasjon i Helseforetaket. I Helse Møre og Romsdal sitt styremøte 10. juni ble rapport om omstilling i rehabiliteringsfeltet grundig framlagt. Rapporten ble bestilt for om lag ett år siden, og det har vært brukt en hel del ressurser i prosjektgruppa for å lande denne. Styret vedtok å sende rapporten ut til kommuner og relevante instanser for høring. Kort fortalt så foreslår den fire ulike måter å drifte rehabiliteringsfeltet på. Styret ga sin tilslutning anbefalt modell. Så langt; så bra, må man kunne si.

Dette er hva administrasjonen har å forholde seg til i et formelt styremøte. På Nordmøre fungerer styreledelse slik; og det skulle ikke forundre meg stort om det ligner i andre områder.

Men så skjer det at styreleder glipper. I sin iver etter å framstå løsningsorientert sies det til klinikksjef at det har vært kontakt med en privat aktør og hun bør ta kontakt med denne angående driftsform og samarbeid ved Aure Rehabiliteringssenter. Ingen øvrige medlemmer eller administrasjon stiller spørsmål ved hva leder vil fram til; er dette en ny bestilling fra styret? Eller opererer styreleder helt på egne vegne? Og er administrasjon og øvrige styremedlemmer så servile at de ikke tar til motmæle og/eller stiller spørsmålstegn til styreleders rolleopptreden?

Helse Møre og Romsdal sitt styre har igjen vist slett håndverk. Det fatale er at konsekvensene dessverre nok uteblir så lenge helseforetaksmodellen ligger til grunn for organisering og drift av helseforetakene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken