Her selges det flest hytter i Norge

Hvaler er fortsatt landets mest populære hyttekommune.

Hvaler er fortsatt landets mest populære hyttekommune. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Alt tyder på at 2015 blir et veldig godt år, sier eiendomsmegler.

DEL

(Siste) [Fredriksstad Blad] Nå foreligger eiendomsmeglerbransjens statistikk over hyttemarkedet ved sjøen fra juli i fjor til juni i år. Der kommer det fram at det selges flere hytter i Fredrikstad og på Hvaler enn noe annet sted i landet.

Kraftig prisvekst

På Hvaler er det solgt 66 fritidseiendommer gjennom eiendomsmegler hittil i år, mens det ble solgt 60 i Fredrikstad. Kun Kragerø (også 66) kan skimte med de samme tallene.

– Hvaler og Kragerø troner på topp over antall solgte hytter, mens Fredrikstad kommer på tredjeplass. Men ser man på Hvaler og Fredrikstad sammen, noe man ofte gjør, er det ingen andre steder som kan måle seg, sier Hanne Marie Tegneby hos DNB Eiendom.

På samme tid i fjor var det solgt 63 fritidseiendommer på Hvaler mot 66 i Fredrikstad. I år har bransjen opplevd en vanvittig prisutvikling på hytter på landsbasis. Hittil er prisene 11,7 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Bra hytte-år

Hun forteller om en fortsatt høy interesse for salg og kjøp av fritidseiendommer.

– Det er ingen grunn til å tro at dette skal avta nå. Som tidligere år merker vi fortsatt god interesse – både for salg og kjøp av fritidseiendommer. Alt tyder på at 2015 blir et veldig godt år for hyttemarkedet her nede, sier Tegneby.

I Fredrikstad har det imidlertid vært en liten tilbakegang på pris, mens det har vært en oppgang på Hvaler på 3,9 prosent. (ANB)

Artikkeltags