Gå til sidens hovedinnhold

Ingen vits i å ha åpent med skjenkestopp?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Koronapandemien har gjort det synleg og tydeleg kor vesentleg alkoholsal og -skjenking har blitt for store delar av reiselivet og utelivet i samfunnet. For mange hotell, restaurantar og uteplassar synest det utenkeleg eller umogeleg med opne dører og tilbod om møteplass, matservering eller hotelldrift utan inntektene frå alkoholserveringa. Enkelte hotell seier rett ut at «vi tjener mer på drikke enn på andre varer» (Adresseavisen 26/3) eller «Med skjenkestopp er det ingen vits i å ha åpent.» (TK 27/3), og sjølv om folk gjerne vil komme og eta utan at dei får kjøpe alkohol, blir fortenestene for små for drifta.

Heldigvis finst det også dei som marknadsfører at «det finnes gode alkoholfrie alternativer for dem som vil nyte en bedre middag hos oss» (TK 27/3) – men det er dessverre altfor langt mellom dei. Det er reint så ein tar seg i å lengte tilbake til den tid dei gamle kaffestovene fantest i dei fleste bygder – og det var råd å møtast utan tilbod om alkoholservering.

Les også

– Jeg blir kvalm. Vi har tapt så inni granskauen mye penger

Les også

Smittetall og jobber som forsvinner

Les også

Slik rammes Kulturfabrikken av ny nasjonal innstramming

Les også

Slik påvirkes spisestedene av de nye nasjonale tiltakene

Kommentarer til denne saken