I Eide barnehage i Hustadvika kommune har de startet med det som skal bli en årlig tradisjon. Halloween står for døra, men denne fredagen er det ingen spindelvev, skumle kostymer eller skremming på barnehagen.

Tvert imot, denne dagen handler det kun om vennskap, samhold og å ha det hyggelig sammen.

– Vi har HalloVenn i barnehagen i dag. Det ligger i kompetanseplanen vår at vi skal ha et spesielt fokus på vennskap i barnehagen. Derfor blir det i dag bare vennlige og snille kostymer, forteller enhetsleder Lena Bentzen.

HalloVenn er et konsept som mange skoler, barnehager og andre institusjoner for barn har brukt som en erstatning for den tradisjonelle halloweenfeiringen. Konseptet ønsker å ha fokus på det gode, trivelige og hyggelige. Bentzen sier barna har det veldig gøy når de feirer vennskapet.

Eide barnehage er den største kommunale barnehagen i Hustadvika. Barnehagen har i dag rundt 60 barn, men har plass til 90. Alle barnehagene i Hustadvika kommune har prosjekt er med på prosjekter i samarbeid med høgskolen i Volda, der fokuset ligger på psykososialt barnehagemiljø og livsmestring.

Vennskapsarmbånd

I forkant har barna perlet «vennskapsbånd» som de skal gi til en «hemmelig» venn i barnehagen. Alle får gi og alle mottar.

Denne fredagen er det både prinsesser, superhelter og løver å se i barnehagen.

– Vi fokuserer på at vi skal ha det gøy sammen og at alle skal få være med. Det å ha en venn i barnehagen som venter på deg, som man gleder seg til å se og som man leker med er alfa og omega for trivselen i barnehagen, sier hun.