Natt til tirsdag 28. desember ble flere av Amedias sentrale datasystemer satt ut av drift. Det førte blant annet til at ingen av Amedias aviser, inkludert Tidens Krav, ikke fikk gitt ut papiravis på onsdag.

Nå er det klart at det heller ikke blir papiravis på torsdag.

– Vi er selvfølgelig lei oss for at vi ikke klarte det i dag heller. Vi er helt avhengige av å få tilgang til maler og elementer for å kunne gi ut noe som er i nærheten av en anstendig avis. Det ble ikke klart tidsnok i dag til å rekke trykk og distribusjon slik at vi kunne få ut avisen, sier sjefredaktør i Tidens Krav, Ole Knut Alnæs.

Redaktøren er derimot mer optimistisk når det gjelder fredagsavisen.

– Jeg tror vi vil ha de nødvendige ressursene da til å få en midlertidig løsning på papiravisen til da.

– Vil den avisen se annerledes ut?

– Det er usikkert, men den vil se ut så mye som en normal avis som vi kan. Det er derimot ikke sikkert at vi klarer å lage like mange sider som før, sier han.

Krever løsepenger

På en pressebrief klokken 15.00 opplyser Amedia at personopplysninger kan være på avveie.

– Vi vet ikke om persondata er på avveie, men vi kan heller ikke utelukke det. Ansattinformasjon kan også være på avveie, sa data- og teknologidirektør i Amedia, Pål Nedregotten til Nettavisen.

Amedia jobber fortsatt med å få oversikt over dataangrepet som rammet konsernet natt til tirsdag. De kunne imidlertid bekrefte at hackerne har bedt om løsepenger.

– Det er et veldig klassisk løsepenger-virusangrep, der fremmede har tatt seg inn på deler av våre servere, kryptert våre data og lagt igjen et visittkort som typisk leder videre til et krav om løsepenger. Det er uaktuelt å gå i dialog på, understreket data- og teknologidirektør i Amedia, Pål Nedregotten til Nettavisen.

Nedregotten opplyste til Nettavisen at de ikke kjenner størrelsen på kravet. Det har de heller ikke til hensikt å finne ut, all den tid det er uaktuelt å betale.

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet.