Gå til sidens hovedinnhold

IL Nordlandet og Kristiansunds Central Park

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Et flott initiativ av Nordlandet. En innertier under nåværende værforhold. Sterkt beklagelig at fotballfesten måtte avlyses. Samtidig understreker tenkte arrangement hvor viktig Kirktomta vil bli for byen i fremtiden.

Kirktomta med tilhørende parkdrag er jo som skapt for aktiviteter. Ikke minst med kulturhuset på plass. Parkdraget, kulturhuset, Festiviteten og Atlanterhavskatedralen bør bli KSU sitt nedre Sentral Park/ Central Park/ Sentrumsparken. Felles navn på sentrumsparken og det nye kulturhuset.

Parken vil ha tre naturlige deler. Nedre, midtre og øvre med henholdsvis Sentrumsparken, Vanndamman og Kringsjå helt ut til Klubba. Her i innseilinga kan vi kanskje få vår egen frihetsgudinne om vi forlater Møre og Romsdal.

Og så får vi vårt Manhattan på Devoldholmen. Nå begynner det å svinge.

Kirketomta bør selvfølgelig utvides vestover hel inn til muren ved Bræinlunden opp under Festiviteten. Her blir det et naturlig høyreist «speakers corner». Bilveien opp forbi Moses Plass - som i dag deler området i to - bør fjernes. Veien har liten praktisk betydning.

Derimot har en større fest- og parkeringsplass stor betydning. Plassen i utvidet form, kan til en viss grad erstatte funksjoner som gamle, gruslagte Idrett innehadde. Ikke minst i forbindelse med 17. mai.

Et parkeringshus i et eller to etasjer under Kirketomta - som en del av kulturkvartalet - er heller ikke til noen skade. Sikkert den rimeligste tenkbare parkeringsløsningen som en første etappe når byen våkner.

Les også

Her skulle skulle det vært arrangert fest for over 4.000 i Kristiansund: – Vi kan ikke tape penger

Kommentarer til denne saken