Gå til sidens hovedinnhold

Ikke legg ned 30.000 arbeidsplasser!

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

MDGs Carl Johansen kaller i sitt leserinnlegg en rekke påstander fra FrP for «Feil», men er de egentlig det?

Hva er egentlig konsekvensene av å avvikle titusenvis av arbeidsplasser i oljeindustrien slik MDG vil? Ikke bare vil de som jobber direkte med olje bli rammet, men også underleverandører, serviceselskaper, taxi, hotellbransjen, flyselskaper og infrastruktur som buss og sundbåt, til slutt også offentlige arbeidsplasser, fordi oljen vi produserer også betaler for dette. For Kristiansund sin del blir tapet av sykehuset lite, selv hvor omfattende dette virkelig er, sammenlignet med om alle oljearbeidsplassene skulle forsvinne. 30.000 tapte arbeidsplasser i Møre og Romsdal er nok sannsynlig, om ikke enda høyere.

Vi har vår velstand takket være oljeinntektene, og vi har i dag en stor fordel svært få andre land har i forhold til å takle kriser som korona.

Hovedpoenget til Carl Johansen er at de ansatte i oljenæringen skal ut i tiltak på NAV, deretter «rask omstilling». Da er det store spørsmålet «hva skal de jobbe med da?» Her skal man altså på et magisk vis trylle frem nok arbeidsplasser til å livnære og sysselsette titusener som erstatning til oljen og med en inntjening som tilsvarer oljeinntektene også, antar jeg? Ikke et eneste konkret forslag på hva disse arbeidsplassene er for noe har kommet.

Utopi

Dette viser jo hvor utopisk dette forslaget er. Det er null forståelse for hvordan privat næringsliv fungerer, fullstendig mangel på realisme og skremmende at dette forslaget fikk så mange stemmer at det bare var et fåtalls stemmer fra å bli vedtatt. Vi trenger politikere i fylket som står opp for oljenæringen og næringslivet generelt, for dette ytterliggående forslaget ville rasert hele fylket om det hadde blir realisert.

Les også

Olje- og gasspartiet MDG?

Carl Johansens faktasjekk av Frp

Krisa er ikke noe å juble for

Skal eks-oljearbeiderer kanskje arbeide innenfor «kjøttskam»- eller «flyskam»-industrien? Dette er jo begrep som har festet seg til MDG av en grunn, da deres politikk innebærer moralisering over forbrukernes vaner og høy skattlegging av ting man ikke liker skal gi en skyldfølelse over å fly eller spise mat. Nå fikk ikke MDG med seg flere enn SP, Rødt og SV på å IKKE bygge en tredje rullebane på Gardermoen. Mangel på kapasitet der vil først og fremst ramme livsviktige flyplasser i distriktene. Dette er ikke bare «flyskam», det er direkte distriktsfiendtlig. Jeg er fristet til å spørre om hvilken flyplass av Årø og Kvernberget MDG vil legge ned først. For svarer de Kvernberget, er det ikke bare distrikts- eller samferdselspolitikk. Da er det i aller høyeste grad oljepolitikk!

Imot bompenger

Når MDGs Carl Johansen prøver å legger skylda på bompenger over på Frp, er det som pyromanen som prøver å beskylde brannvesenet for å tenne på.

Frp i Kristiansund er også selvfølgelig imot bompenger. Vi har drevet med underskriftskampanje mot bompengeprosjektet, som ble forelagt bystyret. Dette ble nektet votert over av ordføreren den gangen. Videre så har vi fulgt opp dette med alternative forslag, ikke minst forslaget om at «innfartsveien skal ikke finansieres av bompenger.»

Forskjellen er at Frp ønsker å bygge vei, uten bruk av bompenger. MDG ønsker ikke bygge vei, men vil gjerne at folk skal betale bompenger.

Kommentarer til denne saken