Ikke for sent å snu

Fra Bunadsgeriljaens markering på Hjelset tomt mandag: En vugge hvor det ligger en hilsen oppi, hvor det står: «Jeg er født i Kristiansund.»

Fra Bunadsgeriljaens markering på Hjelset tomt mandag: En vugge hvor det ligger en hilsen oppi, hvor det står: «Jeg er født i Kristiansund.»

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Rekruttering har hele tiden vært en utfordring på nedleggingstruede fødeavdelinger over hele landet. Bunadsgeriljaen ble startet som en protest på nedleggingen i Kristiansund. Helseforetaket Møre og Romsdal har sagt at de jobber for å rekruttere gynekologer til denne avdelingen. Nå vet vi at Helseforetaket planlegger å forlenge alternerende drift etter nyttår, med planlagt permanent nedleggelse fra 1. mars. På grunn av MANGEL på LEGER.

Skanska har startet med å preppe tomta på Hjelset, enda de økonomiske betingelsene atter engang er brutt. Vi vet at gynekologer har sluttet i Kristiansund på grunn av ledelsen og vi vet at disse er blitt kontaktet, men ikke tilbudt bedre betingelser for å komme tilbake. Vi vet at en gynekolog ble flyttet fra Kristiansund til Ålesund! Og vi vet at i annonsen spør de etter gynekolog med arbeidssted i Molde, enda det er i Kristiansund det mangler! Helseforetaket fortsetter sin kamp for nedleggelse av Kristiansund og vi er maktesløse, eller får vi snart hjelp av politikerne igjen? Bjørnar Moxnes, Kjersti Toppe, Trygve Slagsvold Vedum, Audun Lysbakken, Sylvi Listhaug, Frank Sve, Kirsti Bergstø. Dette kan heller ikke Arbeidepartiet akseptere? Dere var med å fatte et vedtak på å holde fødeavdelingen operativ frem til drift av SNR, Tuva Moflag, Ingvild Kjerkol, Jonas Gahr Støre.

I tidligere stortingsvedtak skulle fellessykehuset bygges innenfor de økonomiske rammene på 4,3. Det er nå brutt. Uten at de er åpne om bruddets beløp! Det er ikke for sent å snu. Føde og akutt må være også Kristiansund i fremtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken