Leiren rekrutterer elever

Elever: Mina Gravdal, Nanna Medin, Mia Gulbrandsen, Iril Lervold, Lars Marius Elvenes og Kaja Bolstad starter alle på NoFo til høsten. Bak Kjell G. Polden og Master Willy.

Elever: Mina Gravdal, Nanna Medin, Mia Gulbrandsen, Iril Lervold, Lars Marius Elvenes og Kaja Bolstad starter alle på NoFo til høsten. Bak Kjell G. Polden og Master Willy.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mange av elevene på taekwondolinja ved Nordmøre Folkehøgskule rekrutteres gjennom sommerleirene.

DEL

For 25. gang er sommerleirene i taekwondo i gang i Surnadal. På denne ukas leir for de voksne er nesten 400 med, noe som betyr at alle gymsaler og idrettshallen er i bruk hele uka.

Primus motor Kjell Gunnar Polden trekker fram to gode poeng i år: At verdens fremste trener Master Willy Van de Mortel er med som en av leirens instruktører, samt at sommerleirene hvert år rekrutterer nye elever til taekwondolinja på Nordmøre Folkehøgskule, som for øvrig er arrangør av sommerleirene.

Master Willy roser tilbudet elevene får ved skolen.

– Det gir dem en stor sjanse til å utvikle seg, med gode trenere og et bra opplegg, sier Mortel, som har deltatt på sommerleirene flere ganger og også blitt leid inn som lærer ved skolen.

– Det er så godt å være i Surnadal på leir. Her møter vi mange gode mennesker, og det er så sosialt og bra opplegg, sier nederlenderen, som selv var topputøver i taekwondo og nå altså er ansett som verdens fremste trener.

Positive ringvirkninger

Taekwondo-linja er den største på NoFo med godt over 20 elever kommende skoleår. Hovedlærer er flere ganger norgesmester Christian Olsen, som tar på sitt andre år som hovedlærer. Han har bosatt seg i Surnadal og er enda ett eksempel på en positiv ringvirkning av det gode arbeidet Kjell Gunnar Polden, NoFo og Suradal Taekwondoklubb har lagt ned de siste tiårene.

- Om vi tar en håndsopprekning av de som er på sommerleiren her i dag, vil nok flere titall hender gå i været, sier Polden.

Gleder seg

Polden kan fortelle at ti av de over tjue som skal begynne på taekwondolinja på NoFo til høsten nå er på sommerleir. Nanna Medin (20) fra Oslo er ferdig med ett år som elev, men skal nå i gang med sitt andre år som instruktør. Hun er nylig tatt ut på landslaget, og skryter av tilbudet som gis på NoFo.

– Vi får anledning til å bruke tid på sporten og utvikle oss, sier hun.

Iril Lervold (19) fra Trondheim har vært på mer enn ti sommerleirer i Surnadal og gleder seg til skolestart på NoFo.

– Jeg har blitt kjent med Surnadal og NoFo gjennom sommerleirene, som begge gir gode tilbud.

Blir trener

Harald Polden (snart 20) er en av de mange topp-instruktørene som sørger for å gi deltakerne kvalitetsøkter to ganger om dagen. Polden har hatt et hvileår fra Taekwondo etter at han i mange år var en av landets aller beste utøvere.

Nå blir han regionstrener i Møre og Romsdal, noe som betyr at han skal ta seg av utøvere som skal til NM i november. Til høsten blir han lærerstudent i Trondheim, og avviser ikke helt tanken på at det kan bli comeback på matta.

- Jeg mistet litt motivasjonen, og orker ikke å komme tilbake bare for å delta. Da vil jeg satse for å vinne. Det jo hende at jeg ombestemmer meg, sier Polden.

Artikkeltags