Ida (17) fikk Drømmestipendet – her kan du se hvorfor

Her holder Ida Hoel danseoppvisning før hun mottar Drømmestipendet.

Danseren Ida Hoel fra Kristiansund har som mål å opptre på den store musikalscenen. Den talentfulle 17-åringen har nå mottatt Drømmestipendet.

DEL

– Dette bidrar til at jeg kan oppfylle flere av de tingene jeg har lyst til å gjøre i løpet av de neste årene, sa Ida Hoel (17) da hun tirsdag mottok Drømmestipendet på 15.000 kroner.

Utdelingen foregikk i Festiviteten – og ble krydret med en danseoppvisning fra Ida selv. Det var Ragnhild Helseth, styremedlem i Norsk kulturskoleråd Møre og Romsdal, som overrakte stipendet til dansetalentet fra Kristiansund.

Se overrekkelsen og Idas danseoppvisning i videovinduet over.

– Nåløyet er trangt, og det er derfor veldig kjekt at vi i år har en stipendmottaker i Kristiansund, sa Helseth under overrekkelsen.

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Hvert år deles det ut 100 stipend på 15.000 kroner hver. Alle kommuner kan nominere hvor mange de vil, og en bredt sammensatt jury velger ut de 100 ungdommene som får stipend. I 2020 må en være født mellom 2000 og 2007 for å kunne bli nominert til Drømmestipendet.

– Det som betyr mest er at juryen har sett på det jeg har skrevet og det jeg har gjort og har ment jeg har vært verdig stipendet, sa Ida Hoel.

Jobber hardt

Kristiansunderen går danselinja ved Atlanten videregående skole, og har danset ved Anetts Danceteria siden hun gikk i 4. klasse. Det som startet som en jazztime i uken, er nå en uke bestående av flere klasser med jazz, musikaljazz, hiphop, afro, klassisk og heels.

– Jeg jobber hardt hver eneste dag, for jeg er så ekstremt målrettet i hva jeg skal. Jeg har kastet meg selv inn i utfordringer, og jeg har aldri gitt meg, skriver Ida i søknaden til Drømmestipendet.

Ragnhild Helseth (t.v.) overrakte Drømmestipendet for 2020 til Ida Hoel (t.h.).

Ragnhild Helseth (t.v.) overrakte Drømmestipendet for 2020 til Ida Hoel (t.h.). Foto:

Etter videregående håper hun å komme inn på en skole som London Studio Center eller Kunsthøgskolen i Oslo for å ta en bachelor innenfor jazz. Hun har også lyst til å ta en pedagogisk utdanning og kunne gi tilbake til byen som har gitt henne dansegleden.

Målet etter utdanningen er den store musikalscenen. Hun skriver dette om første gang hun så en musikal i London:

– Jeg gråt så mye, ikke fordi det var trist, men jeg ble så utrolig rørt av menneskene som sto på scenen. Jeg kunne kjenne alt arbeidet de hadde lagt inn i dette, og det var i det øyeblikket jeg bestemte meg.

Anerkjennelse for Kristiansund

Under overrekkelsen framhevet Ragnhild Helseth både Idas innsatsvilje og styrken i kulturlivet i Kristiansund.

– At Ida i dag mottar Drømmestipend er en anerkjennelse av hvor langt hun har kommet og innsatsen hun legger ned i sitt uttrykk, men det er også en stor anerkjennelse for kulturlivet i Kristiansund, og da spesielt Anetts danseteria som på de to siste årene har fått hele to drømmestipend, sa hun.

I 2018 mottok Ida Lyngstad Kummervold det samme stipendet. De to stipendvinnerne har planer om å dra til London sammen og ta danseklasser i en uke når samfunnet åpner mer opp etter koronapandemien.

Artikkeltags