Gå til sidens hovedinnhold

I natt: Ungjente løsnet skudd på skole i USA, LO bevilger 23 millioner til valgkamp og FHI vurderer å vaksinere barn

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 7. mai.

506 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 506 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 121 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 410 nye smittetilfeller daglig. Tilsvarende snitt for sju dager siden var 422.

Nye sammenstøt i Jerusalem

For andre kveld på rad var det torsdag sammenstøt i Jerusalem mellom palestinere og israelere som strides om hus og eiendom.

Israelske bosettere og palestinere som frykter at de skal miste hjemmene sine i Sheikh Jarrah-nabolaget, kastet stein og stoler på hverandre inntil politiet grep inn og arresterte sju personer.

Tre såret da ungjente løsnet skudd på skole i USA

To elever og en voksen person ble skutt og såret på en ungdomsskole i Idaho i USA torsdag. En jente i sjette klasse er pågrepet.

Ifølge politiet hadde jenta med seg et våpen i skolesekken da hun kom på skolen i Rigby i delstaten Idaho torsdag morgen. Kort etter trakk hun fram våpenet og løsnet skudd mot andre elever og lærere. Hun ble stoppet og avvæpnet av en kvinnelige lærer, som holdt henne fast til politiet kom.

LO gir 23 millioner kroner til rødgrønn valgkamp

LO slår på stortromma og bevilger 23 millioner kroner til de tre rødgrønne partienes valgkamp. Det er ti millioner mer enn for fire år siden.

Arbeiderpartiet får 15 millioner kroner, SV får fem millioner og Senterpartiet må nøye seg med tre millioner kroner. Rødt og MDG får ingenting, skriver Klassekampen.

FHI vurderer å vaksinere barn

Pfizer og Moderna tester koronavaksinen på barn ned til seks måneder. Samtidig vurderer Folkehelseinstituttet (FHI) nå om barn bør vaksineres. I dag er det ingen friske under 18 år som får tilbud om koronavaksine.

– Vi konkluderer kanskje i juni, sier FHI-overlege Preben Aavitsland til Aftenposten. Deretter må regjeringen ta stilling til spørsmålet.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken