Israel stenger grensene for alle utlendinger

De neste 14 dagene vil Israel nekte innreise for alle utlendinger, opplyser landets statsminister Naftali Bennett. Årsaken er den nye virusvarianten omikron.

Det er foreløpig bekreftet ett tilfelle av den nye varianten av koronaviruset i Israel, og det er mistanke om ytterligere sju tilfeller. Landet blir det første som stenger grensene på grunn av den nye virusvarianten.

Rykket ut til naken mann med dildo

Politiet rykket lørdag kveld ut til Østfoldbadet i Askim på melding om en naken mann som satt i jacuzzien og viftet med en dildo.

Politiet opplyser at mannen anmeldes og blir bortvist fra stedet i 48 timer.

Trettebergstuen kan få skattesmell etter utleie

Kulturminister ­Anette Trettebergstuen (Ap) sjekket med både Stortinget og Skatteetaten før hun leide ut et rom til venninnen. Men nå kan hun få skattekrav.

I 2019 leide Trettebergstuen ut et rom i leiligheten til en venninne mens hun selv vekslet mellom å bo i Oslo og Hamar. Etter leieinntektene hadde hun fortsatt utgifter på 11.000 til leiligheten i måneden, skriver VG.

USA roser Sør-Afrika for å ha oppdaget ny virusvariant

USA berømmet lørdag Sør-Afrika for raskt å identifisere den nye varianten av covid-19 kalt omikron og for å dele informasjonen med verden.

Lovprisingen er et lite tilslørt stikk mot Kinas håndtering av det opprinnelige utbruddet av koronaviruset, skriver nyhetsbyrået AFP.

1.891 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 1.891 koronasmittede i Norge. Det er 553 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 2.537 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 2.010, så trenden er stigende.

I Oslo ble det siste døgn registrert 349 koronasmittede. Det er 284 mindre enn forrige døgn og 110 flere enn samme dag i forrige uke.