Nye samtaler mellom Zelenskyj og Biden

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj snakket med USAs president Joe Biden, mens Ukraina er under stadig press fra den russiske invasjonsstyrken.

– Som del av den konstante dialogen, hadde jeg en ny samtale med USAs president. På agendaen sto blant annet spørsmål om sikkerhet, økonomisk støtte til Ukraina og videreføringen av sanksjoner mot Russland, tvitrer Zelenskyj natt til søndag.

Ifølge Det hvite hus fremhevet Biden steg USA og allierte har tatt «for å øke Russlands kostnad for aggresjonen mot Ukraina».

WSJ: USA og Polen i samtaler om å levere fly til Ukraina

USA og Polen er angivelig i forhandlinger om en avtale der Polen sender fly fra Sovjet-tiden til Ukraina i bytte mot amerikanske jagerfly av typen F-16.

Det er Wall Street Journal som får opplyst dette av amerikanske tjenestepersoner. En slik avtale vil måtte få grønt lys fra både Det hvite hus og Kongressen, skriver avisa.

Redaksjonskomiteen i Oslo SV går inn for Nato-medlemskap

Redaksjonskomiteen i Oslo SV går enstemmig inn for Nato-medlemskap etter Russlands invasjon av Ukraina. Innstillingen skal stemmes over søndag ettermiddag, melder NRK.

I innstillingen til årsmøtet i Oslo SV som holdes i helgen, heter det at «den russiske invasjonen av Ukraina har endret den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa».

5.457 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 5.457 koronasmittede i Norge. Det er 3.103 færre enn samme dag i forrige uke, viser tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det i snitt registrert 11.305 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 13.871, så trenden er synkende. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Paralympics: Ny norsk seier i rullestolcurling

De norske Paralympics-håpene i rullestolcurling vant 9-3 mot Slovakia i sin andre kamp i Beijing i natt.

Kampen mot Slovakia var den første av to kamper for det norske laget søndag. Den andre starter klokken 12.35 norsk tid og motstander er Sør-Korea.

Beruset mann trakk i nødbremsen og stakk av

En beruset togpassasjer trakk i nødbremsen på Dovrebanen mellom Fåvang og Tretten lørdag kveld. Politiet leter etter mannen med patruljer og politihunder. Hendelsen skjedde lørdag kveld. Etter at toget bråstanset forlot den berusede mannen toget ut i det som beskrives som et terrengområde.

– Politiet har igangsatt søk etter mannen. Toget har nylig fått kjøre videre. Det søkes med politipatruljer og politihund, skriver Innlandet politidistrikt på Twitter.

Snur om utskjelt bygg i Oslo

Postens gamle brevsenter ved Oslo S får likevel stå og skal bli grunnmur for to høyhus i hovedstaden. I 14 år har planen vært å rive den utskjelte kolossen i sentrum av Oslo, skriver Aftenposten.

– Vi har lenge innsett at det er svært lite bærekraftig å rive en så enorm konstruksjon, sier utviklingsdirektør Eskild Rolstad i KLP eiendom.

Etter at planen om en bussterminal over sporområdene på Oslo S ble skrinlagt, tok prosjektet en ny vending. Planen nå er å bevare bygget som ligger langs Schweigaards gate. Årsaken er at det ikke er bærekraftig å rive et så stort bygg.