En person skal ha blitt stukket med en skarp gjenstand i Brugata i Oslo og er kjørt til sykehus. Skadeomganger er foreløpig ukjent.

Politiet har tatt den antatte gjerningspersonen. Oslo-politiet meldte om hendelsen ved 2.30-.tiden i natt.

Hemmelige Biden-dokumenter funnet i Washington

Hemmeligstemplede dokumenter fra tiden da USAs president Joe Biden var visepresident ble funnet på et kontor ved Penn Biden Center i Washington, opplyser Det hvite hus.

Dokumentene ble videre overlevert til nasjonalarkivet, som håndterer slikt materiale. Det skal dreie seg om et lite antall dokumenter som var hemmeligstemplet, og de var låst inni et skap.

Mislykket rakettoppskyting i Storbritannia

Forsøket på å skyte opp den første raketten i bane fra britisk jord mislyktes. Årsaken er at det oppsto en uregelmessighet, ifølge forskerne. Problemene førte til at ni mindre satellitter, både sivile og militære, ikke nådde sin planlagte bane.

Oppskytingen var den første fra Spaceport i Cornwall i England. Raketten, som har fått kallenavnet Cosmic Girl, er et ombygd Boeing-fly.

Flere døde i opptøyer i Peru

Minst 17 personer har mistet livet i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Juliaca i Peru, ifølge den lokale ombudsmannen. Demonstrantene krever at president Dina Boluarte går av, og de skal ha forsøkt å ta seg inn på en flyplass i byen.

Uroen i Peru startet etter at tidligere president Pedro Castillo ble avsatt i en riksrettsavstemning i desember. Omfattende demonstrasjoner i kjølvannet av innsettelsen av Boluarte har kostet titalls mennesker livet i landet.