Mannen som ble observert i elva Gaula i Melhus i Trøndelag torsdag ettermiddag, er nå antatt omkommet. Det melder NRK i 5.30-tiden fredag.

– Det aktive søket ble avsluttet klokken 3.20 i natt. Vi har ikke håp om å finne en levende person lenger, sier operasjonsleder Roger Mogstad i Trøndelag politidistrikt til kanalen.

Politiet i Trøndelag meldte om hendelsen klokka 16.43 torsdag.

– En person i elva er observert av flere langs elvekanten. Vi er i gang med et søk, sa operasjonsleder Kirsten Bergstrøm i Trøndelag politidistrikt til NTB torsdag ettermiddag.

Store mannskaper ble satt inn i søket etter mannen, deriblant dykkere i elva. Kystvakten bisto med søk ved elvemunningen.

– Vi har funnet noe klær ved elvekanten som vi knytter til vedkommende. Vi har også kommet i kontakt med vitner som så en person gå ut i elva, sa Bergstrøm torsdag ettermiddag.

Mann alvorlig skadd i voldshendelse i Oslo

En mann er alvorlig skadd etter å ha blitt påført stikkskader i en voldshendelse i parken Birkelunden på Grünerløkka i Oslo. Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen i saken og ber om tips fra publikum som var i området klokken 03.35.

Rapport: Frontex dekket over folkerettsbrudd

EUs grensebyrå Frontex dekket rutinemessig over at Hellas presset migranter tilbake og hindret dem i å komme i land etter å ha krysset Egeerhavet, ifølge en lekket granskingsrapport fra EUs antikorrupsjonsmyndighet Olaf.

– I stedet for å hindre at folk ble presset tilbake, har Frontex-sjefen og hans folk dekket over at det skjedde, og de har løyet for EU-parlamentet, skriver Der Spiegel, som har sett rapporten.

USA fordømmer Orbans raseuttalelse

USA sier den ungarske statsministerens advarsel mot å skape «raseblandede folk» er uakseptabel. USAs spesialutsending mot antisemittisme Deborah Lipstadt sier hun er rystet over Viktor Orbans «bruk av en retorikk som åpenbart minner om nazistisk raseideologi».

FN forlenger Libya-oppdrag

FNs sikkerhetsråd forlenger organisasjonens politiske oppdrag i Libya med tre måneder. Russland, som er ett av rådets fem faste medlemmer, insisterte på den korte utvidelsen, i stedet for å fornye mandatet for et år.

Drapsdømt mann henrettet i USA

En mann som var dømt for å ha drept ekskjæresten sin i 1994, er henrettet i Alabama, til tross for at offerets døtre sier de har tilgitt ham og ba om at han skulle få leve. Joe Nathan James junior ble erklært død torsdag kveld etter å ha blitt henrettet med en giftsprøyte.