Lovforslaget som vil heve USAs gjeldstak, har gått gjennom i Senatet. Nå skal president Joe Biden sette sin signatur på det. Senatet fordelte seg i natt norsk tid på 63 stemmer for og 36 stemmer mot forslaget.

Lovforslaget har vært avhengig av godkjenning før 5. juni, som er fristen for når finansdepartementet ikke lenger har midler til å betale nasjonens gjeld. Hvis det skulle ha skjedd, kunne det ha utløst økonomisk krise i USA, noe som videre kunne ha rammet andre lands økonomier.

Ukraina: Har skutt ned over 30 raketter og droner

I natt gikk luftvernsirenene igjen i Ukraina. Myndighetene i landet oppgir å ha skutt ned over 30 russiske luftmål av ulike typer.

– Det er eksplosjoner i byen. Luftvernet virker, uttaler Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko. Etter at alarmen ble opphevet, opplyste ordføreren at nødetatene ikke hatt noen henvendelser som følge av angrepene.

Mann siktet for drap på kvinne i Oslo

En kvinne er død etter å ha blitt skadd med en skarp gjenstand på Teisen i Oslo. En mann er pågrepet og siktet for drap. Politiet fikk melding om hendelsen via AMK. De ble varslet like etter klokka 23.30 i går kveld.

– Vi fikk inn melding fra stedet om at en person var skadd. Da vi kom fram, kunne vi konstatere at vedkommende var død, forteller innsatsleder Svend Bjelland til NTB.

To av tre tror på Ukrainas motoffensiv

64 prosent av de spurte tror Ukraina vil lykkes med å gjenerobre territorier som er okkupert av Russland i en snarlig ventet motoffensiv. Tallene fra Opinions samfunnsmonitor ble publisert i natt. 14 prosent tror ikke Ukraina vil lykkes, men resten svarer «vet ikke».

Troen på gjenerobring er litt større blant menn (68 prosent) enn blant kvinner (59 prosent). Troen øker noe med alder, men det er flertall i alle aldersgrupper.

MC-fører fløyet til sykehus

En bil og en motorsykkel har kollidert i Nord-Odal i Innlandet fylke. MC-føreren, en gutt i tenårene, var bevisstløs etter ulykken.

Innlandet politidistrikt fikk melding om ulykken klokka 22.42. Alle nødetatene, inkludert luftambulanse, rykket ut. Den skadde MC-føreren er fløyet til Ullevål sykehus i Oslo. Foreldre er varslet.